Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 грудня 2018 р.

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 31.08.2006 року «Про встановлення Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова (7 сесія 5 скликання)»

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 31.08.2006 року «Про встановлення Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова (7 сесія 5 скликання)»

 

1. Назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради від 31.08.2006 року «Про встановлення Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова (7 сесія 5 скликання)».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності:  управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта: підвищення рівня благоустрою міста, забезпечення належного санітарного стану міських територій, недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, упорядкування проведення земляних робіт при будівництві об’єктів та ремонті мереж водо-, тепло-, газо-, електропостачання та зв’язку, додержання правил утримання домашніх та хижих тварин, охорона зелених насаджень, зниження рівня шуму та інше.

4.  Строк виконання заходів з відстеження: з 27 листопада 2018 року по  14 грудня 2018 року.

5. Тип відстеження: періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження: статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність регуляторного акта, а також способи одержання даних.

 Результативність регуляторного акта полягає у збалансованості інтересів мешканців міста, організацій та підприємств – виконавців послуг з утримання міських територій у належному санітарному стані.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

На виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», з метою посилення відповідальності мешканців міста за шкоду, заподіяну природному середовищу, санітарному стану і благоустрою міста було розроблено та прийнято Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова (далі – Правила).

Правила містять загальнообов’язкові норми, що регулюють належне утримання та раціональне використання території міста, організацію упорядкування, охорону об’єктів благоустрою міста, за порушення яких настає відповідальність, передбачена законодавством України, а також визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти та порядку в місті.

Порушення Правил тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з чинним законодавством. Справи з порушення Правил благоустрою розглядаються на засіданнях адміністративних комісій районних у місті рад.

За інформацією, наданою районними у місті радами, протягом 2015-2017 років адміністративними комісіями Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад було проведено 264 засідання, на яких розглядались в тому числі і питання порушення Правил.

 

 

2015 рік

2016 рік

2017 рік

Всього

Проведено засідань

90

90

84

264

Розглянуто справ

1102

1076

488

2666

Накладено штрафів

526

543

339

1408

Сума штрафу, грн

201340

229999

158150

589489

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначення цілей.

Прийняття цього рішення сприяло підвищенню рівня благоустрою міста, забезпеченню належного санітарного стану міських територій, недопущенню утворення стихійних сміттєзвалищ, упорядкування проведення земляних робіт при будівництві об’єктів та ремонті мереж водо-, тепло-, га-зо-, електропостачання та зв’язку, додержання правил утримання домашніх та хижих тварин, охорону зелених насаджень, зниження рівня шуму та інше, що в цілому покращило санітарний стан та екологію навколишнього природного середовища, підвищило імідж міста та його привабливість.

Водночас, з метою удосконалення нормативно-правового регулювання відносин у сфері благоустрою міста, належного утримання та раціонального використання його території, забезпечення чистоти та порядку в місті до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Чернігівської міської ради на 2019 рік включено питання Про затвердження Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції.

 

 

 

Начальник управління житлово-комунального

господарства Чернігівської міської ради                                                                               Я. В. Куц

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!