Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 листопада 2018 р.

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 26 жовтня 2017 року № 24/VII-13 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок відчуження, списання, передачі основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади м. Чернігова, затвердженого рішенням міської ради від 26 червня 2012 року (22 сесія 6 скликання) зі змінами та доповненнями»

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта -   рішення Чернігівської міської ради від
26 жовтня 2017 року № 24/VII-13 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок відчуження, списання, передачі основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади м. Чернігова, затвердженого рішенням міської ради
від 26 червня 2012 року (22 сесія 6 скликання) зі змінами та доповненнями»

 

1. Вид та назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради від 26 жовтня 2017 року № 24/VII-13 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок відчуження, списання, передачі основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади м. Чернігова затвердженого рішенням міської ради від 26 червня 2012 року (22 сесія 6 скликання) зі змінами та доповненнями».

2. Назва виконавця заходів з відстеження: фонд комунального майна Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта: зміни та доповнення до Положення розроблені з метою удосконалення та спрощення процедури списання основних засобів, що є комунальною власністю, а також встановлення  єдиних вимог до списання майна, виявленого в результаті інвентаризації як нестача. Спрощення процедури списання повністю амортизованих основних засобів, шляхом збільшення вартісної межі.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 05 листопада 2018 року по 23 листопада 2018 року.

5. Тип відстеження: повторне

6. Методи одержання результатів відстеження: статистичний.

7. Дані та припущення на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.

Проведено аналіз отриманих даних. Прийняття даного рішення дозволило забезпечувати процедуру відчуження та списання основних засобів, що є комунальною власністю відповідно до вимог чинних законодавчих актів, встановити єдині вимоги до списання майна, виявленого в результаті інвентаризації як нестача, удосконалити та спростити процедуру списання повністю амортизованих основних засобів, шляхом збільшення вартісної межі.

8.  Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта. 

За результатами повторного відстеження 

 Показники результативності

1 півріччя

2017 року

1 півріччя

2018 року

Кількість  звернень від комунальних підприємств, установ, закладів та організацій щодо відчуження, списання та передачі основних засобів

 

      13

 

15

Прийнято рішень міської ради

       1

4

Прийнято рішень виконавчого комітету міської ради всього та в  т.ч.:

списання

передача

      11

       6

       5

20

 

7

13

Підготовлено рішень виконавчого комітету міської ради щодо списання орендованого майна.

      

       1

 

 

2

Рішення Чернігівської міської ради від 26 жовтня 2017 року № 24/VII-13 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок відчуження, списання, передачі основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади м. Чернігова» розміщено на офіційній сторінці Чернігівської міської ради мережі Інтернет за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua(у підрозділі «Рішення міської ради» розділу «Нормативні документи»).

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначений цілей:

На підставі отриманих показників повторного відстеження результативності дії регуляторного акта можна зробити висновок про його ефективність та досягнення визначених цілей.

Рішення Чернігівської міської ради «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок відчуження, списання, передачі основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади м.Чернігова» створює умови для списання основних засобів, що є комунальною власністю, удосконалює та спрощує процедуру списання, встановлює єдині вимоги до списання майна, виявленого в результаті інвентаризації як нестача, а також приводить Положення у відповідність з нормами та вимогами чинних законодавчих актів.

 

 

Голова фонду комунального

майна Чернігівської міської ради                                                                                                О. Ю. Єпінін

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!