Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 грудня 2016 р.

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення Чернігівської міської ради від 31 серпня 2012 року «Про внесення змін до Генерального плану міста в частині розміщення багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського»

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта –

рішення Чернігівської міської ради від 31 серпня 2012 року

«Про внесення змін до Генерального плану міста

в частині розміщення багатоквартирної житлової забудови

в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського»

 

1. Вид та назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради від 31 серпня 2012 року «Про внесення змін до Генерального плану міста в частині розміщення багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського» (24 сесія 6 скликання).

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності: управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

 3. Цілі прийняття акта:

- зміна  типу житлової  забудови  земельної ділянки  в  районі вулиць Попудренка та Маяковського з садибної на багатоквартирну, а на  перспективу – реконструкція території садибної забудови та виробничих об’єктів під житлово-громадську забудову в кварталі, обмеженому вулицями Попудренка, Щорса, пл. Перемоги та просп. Перемоги;

- розміщення нової житлової забудови з відповідним скороченням об’єму житлового фонду, передбаченого діючим Генеральним планом на позаміських територіях;

- забезпечення житлом мешканців Чернігова та раціональне і ефективне використання міських територій. 

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 12.12.2016 року по 23.12.2016 року.

5. Тип відстеження: періодичне відстеження. 

6. Методи одержання результатів відстеження: статистичний. 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність даного акта, а також способи одержання даних:

Ефективність регуляторного впливу рішення Чернігівської міської ради від 31 серпня 2012 року «Про внесення змін до Генерального плану міста в частині розміщення багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського» (24 сесія 6 скликання) визначатиметься за такими показниками:

1. Кількість поданих суб’єктами господарювання та фізичними особами звернень щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території.

2. Загальна  кількість суб’єктів  господарювання  та фізичних  осіб,  яким рішеннями виконавчого комітету міської ради задоволені їх звернення щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території.

3. Загальна  кількість забудовників,  яким  надані містобудівні  умови  та обмеження забудови зазначеної території на підставі рішень виконавчого комітету міської ради.

4. Загальна  кількість суб’єктів  господарювання  та фізичних  осіб,  яким рішеннями виконавчого комітету міської ради відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території.

5. Кількість   об’єктів  містобудування   та/або   будівництва  введених   в експлуатацію.    

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

 

 

№ п/п

                  


Показники результативності


з
03.02.2014
по
04.08.2014


з
02.02.2015
по
03.08.2015


з
01.02.2016
по
31.07.2016

 1.

Кількість поданих суб’єктами господарювання та фізичними особами звернень щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території

 

 

 

 2.

Загальна  кількість  суб’єктів  господарювання  та  фізичних  осіб,  яким рішеннями виконавчого комітету міської ради задоволені їх звернення щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території.

 

 

 

 

 

 

 3.

Загальна  кількість  забудовників,  яким  надані  містобудівні  умови  та обмеження забудови зазначеної території на підставі рішень виконавчого комітету міської ради.

 

 

 

 4.

Загальна  кількість  суб’єктів  господарювання  та  фізичних  осіб,  яким рішеннями виконавчого комітету міської ради відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови зазначеної території.

 

 

 

 

 

 

5.

Кількість об’єктів містобудування та/або   будівництва введених в експлуатацію.    

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

Затверджені рішенням Чернігівської міської ради від 31 серпня 2012 року зміни до Генерального плану міста в частині розміщення багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського дозволили виконавчим органам міської ради більш раціонально та ефективно використовувати територію міста в цілому, в тому числі внутрішньоміські територіальні ресурси, до яких відноситься територія в кварталі, обмеженому вулицями Попудренка, Щорса, пл. Перемоги та просп. Перемоги; упорядкувати функціональне зонування території міста, вирішувати архітектурно-містобудівні завдання щодо комплексної забудови та функціонально-планувальної організації території міста; сприяти будівництву нових житлових кварталів та груп житлових будинків за рахунок територій екстенсивного типу використання території (індивідуальна забудова з присадибними ділянками), змінивши їх тип на більш інтенсивний (багатоквартирна забудова); забезпечувати збереження історичного обличчя міста та його культурної спадщини.

Низькі кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта пов’язані з тим, що єдиним замовником забудови території в кварталі вулиць Попудренка та Маяковського виступає комунальне підприємство «Чернігівбудінвест» міської ради, якому, враховуючи об’єктивні та суб’єктивні причини, на цей час не надана вказана земельна ділянка у постійне користування. Рішенням Чернігівської міської ради від 26 грудня 2014 року «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою юридичним та фізичним особам» (46 сесія 6 скликання) комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» міської ради у зв’язку із закінченням строку дії рішень Чернігівської міської ради, надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення, при умові розроблення та затвердження в установленому порядку землевпорядної документації протягом року, на земельну ділянку, орієнтовною площею 0,3979 га, в кварталі вулиць Маяковського та Попудренка для будівництва групи житлових будинків з об’єктами соціального призначення з подальшим наданням ділянки в постійне користування.

Більш інтенсивне використання цієї території для містобудівних потреб можливе після отримання замовником земельної ділянки в постійне користування та початку будівництва зазначеної групи житлових будинків з об’єктами соціального призначення.

 

 

Начальник управління

архітектури та містобудування

Чернігівської міської ради                                                                           С.С. Калюжний

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!