Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2017 р.

У Чернігові відбувається засідання всеукраїнської Асоціації фінансистів

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні в Чернігові в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, відбувається засідання асоціації фінансистів. Протягом двох днів вони обговорюватимуть питання місцевих фінансів, бюджетної децентралізації та бюджетних новацій 2017 року.

Участь у засіданні взяли Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник фінансового управління Чернігівської міської ради Олена Лисенко, керівники фінансових управлінь та департаментів обласних центрів з усієї України, представники парламентського Комітету з питань бюджету та представники АМУ.

Метою даного проекту є створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в Україні, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави. 

Відкриваючи засідання, Чернігівський міський голова  сказав, що фінансисти - це фундамент місцевого самоврядування. Також  він зауважив, що є певні проблемні питання в кожному місті, які потребують вирішення на державному рівні. 

Одним з таких питань є те, що всі міністерства, силові структури та їхні структурні підрозділи не закладають у бюджет коштів на оренду приміщень та оренду земельних ділянок. При цьому орендують комунальні приміщення і платять 1 гривню за майно, яке міська влада повинна своїм коштом відновлювати та підтримувати.

На засіданні заплановано представлення законодавчої карти галузі та обговорення актуальних проблемних питань місцевих бюджетів.

Міський голова побажав всім учасникам плідної роботи та приємного перебування у Чернігові. 

 


        Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!