Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 вересня 2016 р.

У рамках Днів сталої енергії у Чернігові проведений семінар на тему «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках»

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

5 вересня в Чернігові відбувся семінар на тему «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках». Семінар проходив у рамках Днів сталої енергії у Чернігові, що проводиться відповідно до Європейської ініціативи – «Угода мерів». Захід пройшов за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Участь у семінарі взяли представники комунальних підприємств Чернігівської міської ради, представники банківської сфери АТ «Ощадбанк» та АТ «УкрГазбанк», представники компанії «Rehau», «Хенкель Баутехнік» та «СЕМПАЛ», голова правління ОСББ «Оберіг» м.Львів, голови правління ОСББ м. Чернігова, мешканці міста та консультанти проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Під час семінару учасники обговорили питання щодо практичних кроків ОСББ для скорочення витрат на впровадження енергоефективних заходів за програмою держенергоефективності. Зокрема: про використання сучасних технологій (обладнання) при проведенні робіт з утеплення будинків. Учасники ознайомлені також з державною та міською програмою утеплення житлових будинків в Україні та умовами кредитування банками заходів з утеплення будинків, у тому числі ОСББ. 

Під час заходу представники ОСББ поділился своїм досвідом використання кредитів на утеплення своїх будинків.

Всі учасники семінару отримали компетентні відповіді на актуальні питання впровадження енергоефективних заходів, фахові консультації та інформаційні матеріали для більш детального вивчення.

Нагадуємо, з 1 по 9 вересня в Чернігові проводиться Європейський Тиждень Сталої Енергії. З цього приводу відбулось багато тематичних заходів для дітей різного віку: екскурсії старшокласників на енергопостачальні та інші підприємства, квест, брейн-ринг, вікторини, конкурс малюнка на асфальті «Збережемо природу».

Також впродовж місяця перед початком Днів сталої енергії проведені конкурси на кращий логотип Днів сталої енергії в Чернігові та кращу фото-картину на тему «Яскравий приклад енергозбереження». З вересня на Алеї Героїв була представлена виставка енергоефективного обладнання та технологій, виставка і тест-драйв електромобілів.


Довідково:

Більш детальну інформацію щодо можливості отримати компенсацію за кредитами фізичні та юридичні особи можуть отримати в:

Чернігівській обласній дирекції АТ «Укргазбанк» — (0462) 603-252, 603-288;

Чернігівському обласному управлінні АТ «Ощадбанк» — (0462) 675-148 (для ОСББ), (0462) 774-323 (для фізичних осіб).


В Чернігівській міській раді затверджено ряд програм по сприянню створенню та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в м. Чернігові.

Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки

Програмою заплановано понад 25,5 мільйонів гривень на виконання заходів Програми. Переважна частина цих коштів (23,7 млн) передбачена для проведення капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування. Згідно з Програмою при проведенні таких ремонтів 80% від загальної вартості робіт буде оплачуватися коштом міського бюджету і 20% - власними та залученими коштами ОСББ (ЖБК).

Також Програмою передбачено за кошти міського бюджету виготовлення технічної документації будинків. На це за 3 роки може бути витрачено 1,8 млн грн.

Програма відшкодування кредитів,отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки

Програмою відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки передбачено 20,0 млн грн для погашення 40 % від розміру суми тіла кредиту на придбання енергоефективного обладнання або матеріалів, необхідних для виконання заходів з енергозбереження багатоквартирних будинків.

 

Детально ознайомитись з механізмом створення ОСББ та залучення кредитних коштів можна на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради (окремий розділ: «Створення ОСББ»).

Зокрема, в Управлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради можна отримати консультації щодо створення та діяльності ОСББ (вул. Реміснича, 19 пн-пт з 9:00 – 17:00 за тел. 4-43-01)


Презентації та довідкова інфрмація:

Прийняття співвласниками рішення про проведення робіт та залучення фінансування

Henkel – експерт в термомодернизації

 СЕМПАЛ - Ультразвукові прибори обліку тепла и води 

Діяльність АОСББ "Оберіг" м. Львів

Кращі практики енергоефективності

Місцеві програми підтримки ОСББ

Rehau - Енергоефективні вікна: переваги і особливості 

Умови кредитування АТ "УкрГазбанку"

Умови кредитування АТ "Ощадбанк"


Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!