Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 червня 2019 р.

У Чернігові встановлюють "розумні" підземні сміттєві контейнери


Фото № 1

Цього літа в Чернігові почали встановлювати підземні контейнери для збору сміття. Подібні майданчики у місті з’являються вперше. Планується, що до кінця серпня підрядна організація встановить 25 таких сміттєвих баків. Об'єм одного накопичувача - 3 тис. літрів.

Такі контейнери забезпечать більшу чистоту на прибудинковій території. Сам сміттєвий бак заглиблений в землю, для мешканців доступна тільки верхня його частина, в яку і складають сміття. За рахунок цього до сміття не доступу.

Щодо монтажу самих майданчиків, то представник підрядника Віктор Кулик каже, що всі будівельні роботи виконуються відповідно до проєкту. Спершу готують копань глибиною 1,6 м, далі вирівнюють основу, засипають щебнем, бетонують, встановлюють основну конструкцію, армують, знову бетонують та засипають піском. Майданчики навколо контейнерів вимощують плиткою, а місцями і асфальтують для зручнішого заїзду сміттєвозів.

На будівництво одного такого майданчика необхідно тиждень. Загалом, вже встановлено 8 майданичків за адресами: вулиця Космонавтів, 5, Доценка, 11, Генерала Бєлова, 29 та 18, Генерала Пухова, 152, 150, 142 та 140.

Відповідно до розрахунків таке нововведення покращить кращу логістику для КП «АТП-2528». Адже контейнери обладнані спеціальними датчиками, які передаватимуть інформацію підприємства про заповнення бака і необхідність вивезення сміття. Для обслуговування таких майданчиків підприємство вже придбало два спеціальних автомобілі.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!