Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 червня 2019 р.

Триває опитування щодо доцільності існування районних рад


Фото № 1

Нагадуємо, що на сайті Чернігівської міської ради триває опитування, у якому пропонується висловити думку щодо ліквідації районних в Чернігові рад (Деснянської та Новозаводської). 

Опитування триватиме з 13 по 24 червня 2019 року включно. І на 10 годину ранку 24 червня в опитуванні зафіксовано 5345 голосів, і понад 50% висловилися, що підтримали б рішення про ліквідацію рад.


Утворювати чи не утворювати більше Деснянську та Новозаводську районні у місті Чернігові ради– буде одним із питань, які виносяться на розгляд депутатів міськради на найближчій сесії 25 червня.

Проте, проект рішення передбачає ліквідацію тільки самих районних рад. У той же час, районні управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей та територіальні центри соціальних послуг залишаються і будуть лише перепідпорядковані. Тобто мешканці міста жодних незручностей від реорганізації не відчують.

Наразі функції саме районних у місті рад законодавством не визначені. Їх повноваження – ті, що делеговані їм міською радою. Чимало з них дублюють муніципалітет, розповів заступник керівника юридичного відділу Чернігівської міської ради Олег Гаценко.

За інформацією фінансового управління міської ради, у разі ліквідації районних у місті Чернігові радпрогнозується вивільнення 61,5 штатних посад, що сумарно дасть економію бюджетних коштів на рівні 13,7 млн гривень. Площі вивільнених приміщень можна буде здавати в оренду на конкурсних умовах, що забезпечить додаткові надходження до міського бюджету.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в ході погоджувальної ради 14 червня звернувся до депутатів з проханням обговорити питання доцільності існування районних у місті Чернігові рад, щоби прийняти зважене та консенсусне рішення.



 Прес-служба Чернігівської міської ради
 
 Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!