Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 червня 2019 р.

Міський голова: Жителям гуртожитків потрібно пояснювати, до чого призведе безгосподарність


Фото № 1

У міській раді на прикладі будинку по вул.Самоквасова, 17 проаналізувати проблему обслуговування гуртожитків. Міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що була скарга саме на цей будинок: підтікання труб, під’їзд у жахливому стані.

Представниця управляючої компанії ТОВ «Майас Сілтумс» підтвердила, що дійсно у цьому гуртожитку вся сантехніка у місцях загального користування у вкрай жахливому стані. Мешканцям під час зустрічей пропонували за власний рахунок придбати необхідне сантехнічне обладнання, а управляюча компанія своїми силами все це установить. Однак на даний час гроші мешканці так і не зібрали. Незважаючи на те, що у цьому будинку приватизовано 80% кімнат, тобто це їх приватна власність.

Крім того, заборгованість власників кімнат складає більше 100 тис. грн, з них по квартплаті 46 тис. грн, по електроенергії 58 тис. грн. Безпосередньо власників кімнат, які проживали б у цьому гуртожитку, дуже мало. Здебільшого вони кімнати здають в оренду.

- Гуртожиток - це загальна одна велика проблема: з електроенергією, електропроводкою, водою, розрахунками та з всім іншим. Ті, хто орендує ці кімнати, не вмотивовані свої кошти вкладати в покращення стану цього будинку. Через стан мереж будинок руйнується. І може закінчитись трагедією, як було по вул.Попудренка, 16. Тому потрібно у таких випадках працювати на випереджання, а не чекати, поки гуртожиток розвалиться, - вважає міський голова.

На йому думку, варто попереджати жителів гуртожитків про те, що порушення норм експлуатації тягне за собою руйнування несучих конструкцій із подальшими ймовірними трагічними наслідками. І фіксувати все це.

Владислав Атрошенко доручив Управлінню ЖКГ міської ради більше працювати із мешканцями гуртожитків, частіше ніж із жителями звичайних будинків.

- Потрібно ініціювати зустрічі мешканців щонайменше 2 рази на рік, а можливо навіть щоквартально. І також відслідковувати динаміку по боргам. І вести ці гуртожитки - як неслухняних дітей до школи - саме так постійно вести ці гуртожитки, - сказав мер.

Ми вже повідомляли про загрозливий стан комунікацій у гуртожитку по вул.Мазепи, 78а. Тут через безгосподарність власників кімнат внутрішні мережі та сантехніка у жахливому стані. Це доводить будинок до аварійності.

Більше: Мешканці нижніх поверхів гуртожитку по Мазепи, 78а доводять свій будинок до аварійності

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!