Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 жовтня 2017 р.

Чернігівський міський голова бере участь у 33 сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в складі української делегації бере участь у 33 сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Цей міжнародний форум проходитьу Стразбурзі (Франція) з 18 по 20 жовтня. Україну в КМРВЄ представляє склад делегації, затверджений Указом Президента України на період 2016-2020 років.

Форум проходить під головуванням Президента Конгресу Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом. (Як вже повідомлялося раніше, у липні цього року вона та кілька інших делегатів Конгресу побували з ознайомчим візитом у Чернігові).

33 сесія Конгресу присвячена темі «Децентралізована політика для успішної інтеграції мігрантів».  При обговоренні цієї теми заслуховуються показання молодих біженців та вивчене питання про інтеграцію дітей-мігрантів.

Також у порядку денному – доповіді про стан місцевої та регіональної демократії в Італії, Сербії та Швейцарії. Представлені для прийняття рекомендації після спостереження за місцевими виборами в Фінляндії (9 квітня 2017 року). Оприлюднюється інформація про вибори в Єревані, Арменія (14 травня 2017 року). Також запланований круглий стіл по ситуації в Боснії та Герцеговині. Окрім того, розглянуть звіт про становище Доріна Кіртоаке, віце-президента Конгресу та мера Кишинева (Республіка Молдова), який відсторонений від виконання обов’язків і знаходиться під домашнім арештом з 26 травня 2017 року.

Члени Конгресу проводять актуальні дискусії по ситуації в Каталонії (Іспанія), а також тематичні дискусії щодо молоді та боротьби з корупцією, ролі європейських регіональних організацій у сприянні демократії в Європі, участі жінок у політичному житті на регіональному рівні. Також серед доповідей у порядку денному – про регіональні мови та мови меншин у Європі та про майбутнє для сільських районів.

Серед запрошених доповідачів на цій сесії – заступник міністра внутрішніх справ Чеської республіки Петр Млсна, який виступатиме від імені Голови Комітету міністрів Торбьорна Ягланда, Генерального секретаря Ради Європи, та Андрій Руппрестер, Федеральний міністр сільського господарства, лісового господарства та навколишнього середовища Австрії.

На цій сесії Конгрес також вітає 40 делегатів молоді, які, як і на минулій сесії, запрошуються до участі в усіх дебатах і засіданнях.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

за матеріалами сайту Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

 

На фото - Президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом і член української делегації Владислав Атрошенко спілкуються з молодіжними делегатами на 33 сесії

 



Попередні інформації на цю тему (2016 рік):

Владислав Атрошенко від імені української делегації виступив на Конгресі у Раді Європи

Чернігівський міський голова бере участь у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!