Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 травня 2018 р.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд»

Керуючись п.2.4 «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства  регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 №390 (зі змінами), ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд» доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити  зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Діючі  тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій були встановлені рішенням виконавчого комітету Чернігівської  міської ради від 30.08.2017 №373.

Необхідність встановлення нових тарифів на послуги  викликана наступними причинами:

1. З 10.06.2018 року вводиться в дію новий Закон України «Про  житлово-комунальні послуги». Згідно  з цим Законом послуга поводження з  побутовими відходами є окремою комунальною послугою і, відповідно, не може входити до складу тарифу на послуги з утримання будинків і споруд  та прибудинкових територій. Отже, виникла необхідність внесення змін до Переліку  і періодичності виконання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виключивши з нього послуги з вивезення побутових відходів, та проведення перерахунку тарифу.

2. Відповідно до планових розрахунків збільшується вартість технічного обслуговування ліфтів, яке здійснює ПКВП «Полісся-ліфтсервіс».

3. Передбачено зростання заробітної плати  основних робітників, зайнятих виконанням робіт з утримання житлового фонду, до рівня, визначеного Галузевою угодою  між Мінрегіонбудом, Об'єднанням організацій роботодавців та ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки з урахуванням змін від 19 лютого 2018 року.

4. Постановою КМУ  від 15.11.2017 року №870 внесені зміни до Порядку формування тарифів, зокрема запроваджено  поняття «плановий період» – період тривалістю 12 місяців, на який здійснюється формування тарифів на послуги. Плановий період – з 01.06.2018 року по 31.05.2019 року, а отже при формуванні тарифів врахований середній пожиточний мінімум на цей період в розмірі 1874 грн.

5. На підставі побудинкового  обліку фактичних  витрат визначено середньомісячне побудинкове споживання електроенергії на освітлення місць загального користування та роботу ліфтів і розрахована вартість послуг з освітлення МЗК  й електропостачання  ліфтів у залежності від споживання електроенергії кожним житловим будинком.

Розрахунки проектів нових тарифів виконані з дотриманням  вимог Порядку формування  тарифів, затвердженого постановою КМУ №869 від 01.06.2011 року. Тарифи визначено окремо за кожним будинком  залежно  від запланованого  обсягу, періодичності робіт  та технічних характеристик будинку. В розрахунках враховано необхідність забезпечення  мінімальної заробітної плати  на рівні 3723 грн., ЄСВ – 22%, тариф на електроенергію – 1,68 грн. за Квт/год., планова рентабельність – 5%, ПДВ – 20%.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування повідомлення про наміри здійснити зміну тарифів за адресами:

1) ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд»:

м.Чернігів, проспект Перемоги, 205, тел.3-10-52;

2) Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради:

м.Чернігів, вул.Магістратська,7, тел.675-198;

3) Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради: м.Чернігів вул.Реміснича,19 тел.4-31-89.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!