Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 березня 2018 р.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючої ціни на послуги з управління багатоквартирними будинками, що надаються ТОВ «Майас Сілтумс»

 Повідомлення про намір здійснити зміну діючої ціни на послуги з управління багатоквартирними будинками, що надаються ТОВ «Майас Сілтумс»

Керуючись п.2.2, 2.4 Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 р. №390, ТОВ «Майас Сілтумс» доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Існуючі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що скориговані рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про погодження коригування ціни послуги з управління багатоквартирними будинками, які надаються управляючою компанією ТОВ «Майас Сілтумс» від 01.02.2018 року за №60, діють з 17.02.2018 року.

Необхідність зміни діючих тарифів на послуги обумовлена наступними чинниками:

1. З 10.06.2018 року вводиться в дію новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно з цим Законом послуга поводження з побутовими відходами є окремою комунальною послугою і, відповідно, не може входити до складу ціни послуги з управління багатоквартирними будинками. Отже, виникла необхідність внесення змін до Переліку і періодичності виконання послуг з управління багатоквартирними будинками, виключивши з нього послугу з вивезення побутових відходів, та проведення перерахунку ціни на послуги з управління багатоквартирними будинками.

2. 19 лютого 2018 року Міністерством соціальної політики України зареєстровані зміни та доповнення до Галузевої угоди між Мінрегіонбудом, Об’єднанням організацій роботодавців та ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки. Суть основних змін полягає в збільшенні мінімальної тарифної ставки робітника І розряду зі 120% розміру прожиткового мінімуму до 140%. Крім цього змінений коефіцієнт співвідношень мінімальної тарифної ставки основного робітника за видами робіт з 1,39 на 1,46. Таким чином, середній темп зростання заробітної плати персоналу становив 123%.

3. Постановою КМУ від 15.11.2017 року №870 внесені зміни до Порядку формування цін, зокрема запроваджено поняття «планований період» – період тривалістю 12 місяців, на який здійснюється формування ціни на послуги. Оскільки ціну планується встановити з 01.05.2018 року, планований період для ТОВ «Майас Сілтумс» – з 01.05.2018 року по 01.05.2019 року, а отже при формуванні ціни врахований середній прожитковий мінімум на цей період в розмірі 1861,17 грн.

4. З дати останнього встановлення ціни (01.08.2017 року) суттєво зросли ціни на закупівлю основних матеріалів, інвентарю та інструментів. Вартість ПММ, що закладена в скориговану з 01.01.2018 року ціну, також зросла на 8%.

5. На підставі побудинкового обліку фактичних витрат визначено середньомісячне побудинкове споживання електроенергії на освітлення місць загального користування та роботу ліфтів і розраховані ціни на послуги з освітлення МЗК й енергопостачання ліфтів у залежності від споживання електроенергії кожним житловим будинком.

Враховуючи об’єктиві фактори, з метою забезпечення стабільної роботи підприємства та якісного виконання послуг, виникла необхідність зміни діючої ціни на послуги з управління багатоквартирними будинками. Адже тільки при відповідності цін економічно обґрунтованим витратам можливе якісне та своєчасне надання житлово-комунальних послуг в повному обсязі, зокрема виконання запланованих робіт з поточного ремонту внутрішньобудинкових мереж і конструктивних елементів житлових будинків для їх безпечної експлуатації та проживання в них мешканців міста.

Середній темп росту ціни на послуги склав 103%. Середній приріст квартирної плати прогнозується на рівні 12 грн. у залежності від площі квартири.

Розрахунок ціни проведено по кожному житловому будинку відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою КМУ України від 01.06.2011 року №869.

З детальною інформацією щодо розміру ціни і вартості окремих послуг, що входять до їх складу, відсотку росту по кожному житловому будинку можна ознайомитися на сайті Чернігівської міської ради (розділ «Нагальні питання»), на інформаційних стендах у під’їздах будинків та біля них.

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 днів з дня опублікування повідомлення про наміри здійснити зміну тарифів за адресами:

 

Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради

м. Чернігів, вул. Магістратська, 7

тел. 675-198

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

м. Чернігів, вул. Реміснича, 19

тел. 4-31-89

ТОВ «Майас Сілтумс»

м. Чернігів, вул. Текстильників, 1

тел. 972997

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!