Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 березня 2017 р.

Увага! Нові форми звітності з податку на додану вартість

Увага! Нові форми звітності з податку на додану вартість


Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області інформує: з 01 березня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 23.02.2017 № 276 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 276), яким, зокрема викладено в новій редакції:

             - форму податкової накладної, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015  № 1307 (далі – Наказ № 1307);

             - форми податкової декларації з податку на додану вартість; уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок; розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016  № 21 (далі - Наказ № 21).

            Також внесено зміни до порядків заповнення податкової накладної та податкової звітності з ПДВ, затверджених наказами № 1307 та
№ 21 відповідно.

            Зокрема, у формі податкової накладної:

            - розділ Б доповнено графами 3.2 «Ознака імпортованого товару»
та 3.3. «Послуги згідно з ДКПП».

            У разі постачання товару заповнюється графа 3.1, в якій зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД.

            Державна фіскальна служба визначає умовні коди товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД, та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі для використання платниками податку при складанні податкових накладних відповідно до статті 201 Податкового кодексу України.

            У разі постачання послуги заповнюється графа 3.3, в якій зазначається код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.

            У разі постачання товару, ввезеного на митну територію України,
у графі 3.2 проставляється позначка «Х». Графа 3.2 заповнюється на всіх етапах постачання товару;

             - розділ Б доповнено графою 11 «Код виду діяльності сільськогосподарського товаровиробника».

            Графа 11 заповнюється виключно платниками податку на додану
вартість – сільськогосподарськими товаровиробниками у разі здійснення ними операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених пунктом 16 прим.1.3 статті 16 прим. 1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

            У другій частині порядкового номеру податкової накладної (після знака дробу) проставляється код, зокрема який передбачає здійснення операцій за видами діяльності, визначеними в пункті  16 прим.1.3 статті 16 прим. 1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

У порядку заповнення податкової накладної:

            - передбачено, що платники ПДВ, включені до реєстру отримувачів бюджетної дотації, у разі здійснення операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених
пунктом 16 прим.1.3 статті 16 прим. 1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «2».

             - виключено норму щодо зазначення у зведених податкових накладних індивідуального податкового номеру «400000000000».

  Додатково повідомляємо: з оновленими наказами № 1307 та № 21  можна ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

 Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!