Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 грудня 2016 р.

Святкуємо за рахунок працедавця

Святкуємо за рахунок працедавця

 


Останніми роками стало модним організовувати корпоративне святкування новорічного свята. Кінець року - це підбиття підсумків та результатів роботи. I якщо ці результати та підсумки позитивні, то чому б не відсвяткувати таку подію? Для працедавця - це можливість проявити турботу про співробітників і згуртувати колектив, для співробітників - познайомитися ближче, у тому числі і з керівництвом.

Про податкові наслідки для працівників такого корпоративного святкування розповіла начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Алла Супрун.

Так, згідно пп.14.1.47 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) додаткові блага – це кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами розділу IV Кодексу.

Згідно з пп.«а» пп.164.2.17 п.164.2 ст.164 Кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді вартості майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених Кодексом для оподаткування прибутку підприємств.

Оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі одержаних у вигляді додаткового блага, виходячи з положень Кодексу, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податку. Тобто вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників.

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!