Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2016 р.

Завчасно сплачуємо авансовий внесок з податку на прибуток

      Завчасно сплачуємо авансовий внесок з податку на прибуток

Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області нагадує, що платники податку на прибуток підприємств, які звітують щоквартально сплачують до 31 грудня 2016 року авансовий внесок з цього податку у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за три квартали 2016 року.

Розрахунок такого авансового внеску подається платником податку у податковій декларації за три квартали 2016 року. Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов'язань.

Слід врахувати, що у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом строків, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс), такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в розмірах, визначених ст. 123 Кодексу (п.38 підр. 4 р. ХХ «Перехідні положення» Кодексу).

«У податковій декларації з податку на прибуток за 2015 рік розрахунок щомісячних авансових внесків у період з червня 2016 року по травень 2017 року не здійснюється та рядок 26 Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. не заповнюється. Проте платники, які за новими правилами у 2016 році подають податкові декларації за податкові (звітні) періоди квартал, півріччя, три квартали, рік, у податковій декларації за три квартали 2016 року визначають авансовий внесок з податку на прибуток у розмірі 2/9 податку на прибуток, який підлягає сплаті до 31 грудня 2016 року», - пояснила начальник управління податків і зборів з юридичних осіб  Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Людмила Ключник.

Додатково повідомляємо, що з роз’ясненнями з зазначеного питання, викладеними у листі ДФС України від 11.04.2016 №7958/6/99-99-19-02-02-15 можна ознайомитися на офіційному сайті відомства у розділі «Податкові консультації»  за посиланням http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-konsultatsii/konsultatsii-dlya-yuridichnih-osib/67871.html. 


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!