Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2016 р.

Контроль за досягненням платниками єдиного податку граничного обсягу доходу, який дозволяє не застосовувати РРО

Контроль за досягненням платниками єдиного податку граничного обсягу доходу, який дозволяє не застосовувати РРО



З 26 липня 2016 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 439, якою затверджено Порядок контролю за обсягом доходу платників єдиного податку другої і третьої груп фізичних осіб - підприємців, досягнення якого понад 1 млн. грн. вимагає застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадуємо, що реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи, а також другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень.

У разі перевищення фізичною особою - підприємцем другої і третьої груп в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Згідно з Порядком, для визначення граничного обсягу доходу платників єдиного податку другої і третьої груп - фізичних осіб - підприємців враховуються в сукупності усі види доходів, які він отримав від провадження підприємницької діяльності протягом календарного року незалежно від обраних видів діяльності.

Зокрема, для здійснення податкового контролю за досягненням платниками єдиного податку граничного обсягу доходу понад 1 млн. грн. використовується податкова інформація, зібрана або отримана контролюючими органами у порядку, передбаченому статтями 72 і 73 Податкового кодексу України, та яка зберігається з урахуванням результатів її опрацювання в інформаційних базах контролюючих органів або безпосередньо посадовими особами таких органів.

Для отримання податкової інформації органи ДФС мають право звертатися до платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин з письмовими запитами про подання податкової інформації, необхідної для здійснення податкового контролю, проведення зустрічних звірок даних суб'єктів господарювання стосовно платників єдиного податку та проводити документальні позапланові або фактичні перевірки щодо визначення фактичного отриманого обсягу доходу протягом календарного року.

 Чернігівська ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!