Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 травня 2019 р.

Друга лікарня вшанувала пам'ять загиблих у Другій світовій війні

 
 
 

8-9 травня – дні, які символізують перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Колектив Чернігівської міської лікарні №2 низько схиляє голови та вшановує тих, хто під час німецько-радянської війни своїм життям проклав дорогу до перемоги та поклав край нацистського злочину проти людства.

У межах урочистостей представники адміністрації медичного закладу здійснили покладання вінків на братську могилу, яка знаходиться в урочищі «Яловщина» на території закритого міського кладовища, та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

В урочищі захоронено близько 7500 мирних жителів єврейської національності, яких фашисти ростріляли в ярах Чернігівської Швейцарії в період з 1941 по 1943 роки (район 11-ї школи-ліцею і колишнього Юридичного технікуму).

Як зазначив головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 Володимир Фаль, у ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму. Війна – це наш біль, війна – це наша гірка пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, щоби це страшне лихо більше ніколи не повторилося.

Наш земний уклін усім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Нехай зігріває нас всіх незгасне світло перемоги над нацизмом, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього нашої країни! Час невладний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме! 
Хай мир і злагода панують на нашій землі! Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим! – промовив Володимир Фаль.


 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!