Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 лютого 2019 р.

Друга лікарня обладнана новітнім устаткуванням для раннього виявлення раку

Друга лікарня обладнана новітнім устаткуванням 

для раннього виявлення раку 

 

Щогодини понад 20 українців дізнаються, що хворі на рак. Проте більшість із них доводять: онкологія – не вирок! 4 лютого, у Всесвітній день боротьби з раком, вся світова спільнота знову б’є в набат, аби нагадати, що попередити хворобу легше, аніж її лікувати. 
Наразі Чернігівська міська лікарня №2 обладнана новітнім устаткуванням для діагностики, що дозволяє виявити злоякісні утворення на досить ранній стадії й успішно вилікувати їх у 95% пацієнтів. Нині найчастіше діагностують патологію молочної залози та сечостатевої системи.
Як зазначив заступник головного лікаря з медичної частини медзакладу, лікар-мамолог Валерій Якунін, обізнаність у ризиках захворювання, симптомах раку змушує людей відповідальніше ставитися до свого здоров’я. За останні роки підходи в лікуванні раку змінилися. Основна панацея − вчасна діагностика та профілактика. Ефективність у боротьбі з раком залежить, перш за все, від самого пацієнта, від його поінформованості – наскільки він буде прислуховуватися до рекомендацій лікаря та відповідально ставитися до свого здоров’я.
– Хворий має щорічно робити профілактичні огляди – зробити флюорографічне дослідження; жінки − пройти гінеколога та мамолога; ті, кому за 45 років, – пройти мамографію, при будь-якій настороженості зробити ендоскопічне дослідження, – наголосив лікар-мамолог. 
Як акцентувала увагу громади лікар-гінеколог Тетяна Разумцова, треба переступити ту межу, коли людина виправдовує своє небажання звернутись до лікаря неприємними відчуттями або острахом. 
– Ми всі розуміємо, що візит до гінеколога чи уролога стосується інтимної сфери людини. Втім профілактичні огляди – це життєво важлива необхідність. Вони не займають багато часу, втім допомагають зберегти


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!