Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 січня 2019 р.

Тільки за минулий тиждень до травмпункту звернулося більше 330 осіб, із них 30 госпіталізовано!

Друга лікарня: тільки за минулий тиждень до травмпункту звернулося більше 330 осіб, із них 30 госпіталізовано!

Ожеледиця, негода та недостатній стан готовності міста до зимових погодних умов спричинив суттєве зростання звернень до травмпунктів. Зокрема, до травмпункту другої міської лікарні лише за один тиждень, минулий, звернулося більш 330 осіб, 30 з яких − негайно госпіталізовано.

За інформацією завідувача травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2 Сергія Кушніра, такого завантаження у травмпункті та травматологічному відділенні не було за всі 26 років існування медичного закладу.

Жодного року не було так, щоби відділення працювало з таким перевантаженням – 88 осіб лікуються у відділенні, яке розраховано на 60 ліжок! Такого не було, щоб за тиждень провели 28 планових оперативних втручань. Усім пацієнтам надана кваліфікована медична допомога, – коментує Сергій Кушнір.

Як додав лікар-травматолог Ігор Хандога, який був черговим у травмпункті 24 січня, у середньому щодня звертається близько 60 осіб, з яких майже дві третини – це ті, хто травмований на вулиці. В основному, це травми верхніх та нижніх кінцівок, травми грудної клітки, голови.

Аби не потрапити на лікарняне ліжко, наголошують лікарі, треба уважніше дивитися під ноги, при падінні групуватися та носити спеціальне зимове взуття з протекторами.

 




Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!