Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2019 р.

У Чернігові привітали ветеранів війни в Афганістані

У  Чернігові привітали ветеранів війни в Афганістані

 У Чернігівському обласному музично-драматичному театрі пройшли урочисті збори з нагоди Дня учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення військ із Афганістану. До організації та участі у заході долучилися представники місцевого осередку політичної партії «Наш край».

Ветеранів війни в Афганістані, членів родин загиблих привітали керівники області і міста, представник оперативного командування «Північ». Голова обласного відділення УСВА, керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов підкреслив, що ставлення до учасників війни в Афганістані змінювалося залежно від суспільних настроїв, але для всіх її учасників незмінними залишилися поняття «віра, Вітчизна, честь». «Служити Вітчизні – велика честь», - сказав він.

Олександр Соколов наголосив, що обласна організація ветеранів Афганістану є однією з активних і дієвих в Україні, адже завдяки спільній роботі на честь земляків, загиблих в Афганістані, названо 53 вулиці, відкрито десятки меморіальних дощок і стел, організована робота з підтримки побратимів тощо.

Не залишаються воїни-«афганці» осторонь сучасних подій – під час війни на сході України близько 1000 ветеранів Афганістану захищали територіальну цілісність і незалежність України, 22 з них загинули, у тому двоє уродженців Чернігівщини – Віктор Маслов та Герой України Олег Міхнюк.

Керівники області та міста вручили активістам ветеранського руху почесні грамоти і подяки. Завершилися урочисті збори концертною програмою.

Крім того, заходи на честь ветеранів Афганістану відбудуться 15 лютого. Зокрема, заплановано мітинг та покладання квітів до Пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам, а також відкриття фотодокументальної виставки, присвяченої 30-річчю з дня виведення військ з Афганістану.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!