Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2018 р.

На Чернігівщині представники «Нашого краю» обговорили перспективи своєї діяльності

На Чернігівщині представники «Нашого краю» обговорили перспективи своєї діяльності


На Чернігівщині відбулася партійна конференція представників політичної партії «Наш край», у якій взяли участь делегати від районів області, ОТГ, депутати Чернігівської обласної, міський і районних рад. Учасники форуму підбили підсумки діяльності у 2018 році та обговорили перспективи роботи на наступний рік.

Під час виступів та обговорень зазначалося, що країна вступає у період майже безперервних виборчих перегонів, що позначиться на діяльності «Нашого краю». Спочатку – у 2019 році – на нас очікують президентські вибори, потім – парламентські, а 2020 року –  місцеві. Політична партія має активізувати свою роботу, щоб мати результат у вигляді депутатських мандатів у парламенті та місцевих радах. Крім того, у «Нашому краї» розглядають питання щодо висування свого кандидата на вибори Президента України.

Також під час конференції обговорювалося питання проведення децентралізації. «Наш край» відпочатку підтримує цю реформу, особливо на Чернігівщині. Обласна партійна організація має вагомі успіхи – представники і прихильники партії очолили низку об’єднаних територіальних громад, понад 70 місцевих партійців стали депутатами рад різних рівнів. Загалом, на сьогодні Чернігівщина входить до трійки лідерів в Україні щодо створення ОТГ і не останню роль у цьому процесі відіграли представники «Нашого краю».

За словами Кіптівського сільського голови Володимира Кучми (представника «Нашого краю»), децентралізація дала значний поштовх до розвитку сільських територій. Водночас, ті населені пункти, що не приєдналися, продовжують втрачати кошти, які б можна було спрямувати на розвиток місцевої інфраструктури. Приміром, с. Чемер Козелецького району, яке не приєдналося до Кіптівської ОТГ, з 2015 року вже недоотримало близько 7 млн грн.

 Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров наголосив, що громади області мають активізувати свою діяльність та підготувати проекти, необхідні для людей. 

«Зараз відновила свою діяльність Рада регіонального розвитку області, а тому є можливість подати проекти, що можуть отримати фінансування із державного бюджету. І цією нагодою варто скористатися», - наголосив Віктор Бистров.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!