Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 листопада 2018 р.

У Чернігові «Наш край» підтримав відкритий Чемпіонат з боротьби самбо

У Чернігові відбувся відкритий Чемпіонат міста з боротьби самбо серед дітей і підлітків 10-13 років. Турнір був присвячений відзначенню 80-річчя виникнення самбо. Серед організаторів чемпіонату – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради, Чернігівська обласна федерація самбо, за підтримки ГО «Громадський актив України» та політичної партії «Наш край».

На сьогодні федерація самбо Чернігівщини активно працює над розвитком і популяризацією цього виду єдиноборства. Зокрема, самбо нині включено до шкільної програми з фізкультури. Як розповів керівник  організації Петро Пекур, за два роки у міській школі самбо вдалося відкрити додатково півтори ставки для тренерів, а спортсмени отримали чотири спеціалізовані спортзали і нову форму.

Як зазначив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров, політична сила підтримує розвиток різних видів спорту. «Вважаємо, чим більше дітей нашого міста будуть займатися спортом, тим буде краще і для міста, і для самих батьків, і насамперед, для самих дітей. Все ж таки самбо – це підготовка майбутніх чоловіків. Можливо, хтось із них буде в правоохоронних органах, можливо, хтось служитиме в армії, а хтось зможе просто захистити свою родину й себе особисто», – підкреслив він.

Всього до участі міських змаганнях були запрошені майже 80 юних чернігівських спортсменів. Переможців нагородили почесними грамотами і медалями. Кращі з них представлятимуть місто на регіональних і всеукраїнських турнірах, найближчим часом заплановані обласні змагання у Ніжині. Також усі учасники отримали солодкі подарунки.

Самбо – це не лише вид спортивного єдиноборства і система протидії противнику без застосування зброї, а й система виховання, що сприяє розвитку морально-вольових якостей, патріотизму і громадянськості. Заняття самбо формують твердий характер, стійкість та витривалість, сприяють виробленню самодисципліни і розвитку якостей, необхідних для досягнення життєвих цілей.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!