Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 листопада 2018 р.

Як перспективи Чернігова бачать містяни – цікавився «Наш край»

У Чернігові «Наш край» вивчав думку жителів обласного центру щодо перспектив розвитку міста. У червні-вересні представники партії «Наш край» розповсюдили близько 12 тис. анкет. Опитування було спрямоване на пошук можливостей розвитку Чернігова, збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Згідно з результатами анкетування, значна частина чернігівців вважають, що місто має розвиватися через підтримку підприємництва (45%) і туризм (31%), інші можливості (24%). Зокрема, йдеться збільшення надходжень до бюджету через створення і діяльність нових комунальних підприємств (як приклад – будівництво багатопрофільного Палацу спорту); економію бюджетних коштів через більш активне використання енергоефективних технологій; надходження штрафів за порушення правил дорожнього руху до міського бюджету тощо. Серед інших пропозицій також озвучено використання альтернативних джерел енергії, збільшення податків на нерухомість площею понад 250 метрів квадратних, створення санаторію на р. Десна тощо.

Водночас, чернігівці переконані, що у розвитку громади мають бути активними органи місцевої влади (19%), бізнес-структури та підприємці (32%), громадські організації (17%), молодь (17%), мешканці (15%). Крім того, 65% опитаних схвально ставляться до змін у Чернігові, 35% схильні вважати, що кошти міського бюджету мають витрачатися більш раціонально. Щодо соціальної підтримки, то 55% чернігівців називають необхідними розробку і впровадження муніципальних соціальних програм, 30% переконані, що у таких програмах має бути внесок й обласного бюджету, 15% - ці питання у компетенції виключно державних органів влади.

Як повідомив депутат Чернігівської міської ради від «Нашого краю» Віктор Бистров, результати опитування стануть у нагоді депутатам фракції для розробки міських цільових програм. «Розробка програм – не самоціль, вони мають враховувати думку і побажання чернігівців, відповідати перспективам розвитку міста», - наголосив Віктор Бистров.

Як повідомлялося раніше, за сприяння та участі депутатів «Нашого краю» були розроблені і схвалені Програма боротьби з онкологічними захворюваннями у м. Чернігові на 2018-2021 роки, Програма поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2019-2023 роки, Програма відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти м. Чернігова на 2018-2020 роки.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!