Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2018 р.

У Чернігові «Наш край» ознайомив активістів із формуванням міського бюджету і розробкою програм

У Чернігові відбувся тренінг для активістів і депутатів районних у місті рад щодо вивчення особливостей формування міського бюджету, доходів і видатків, а також розробки та фінансування місцевих програм.

Захід організував місцевий осередок політичної партії «Наш край», а його учасниками стали близько 20 чернігівських активістів, у тому числі депутати Новозаводської районної ради від «Нашого краю» Віталій Довбах, Олексій Квачан і Деснянської райради – Наталія Кривоус, Сергій Кужельний, Андрій Анопрієнко, Інна Стеценко.

Провів навчання депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», екс-начальник фінансового управління міськради Віктор Бистров. Він роз’яснив особливості формування доходів міського бюджету Чернігова та основних бюджетних видатків. На думку Віктора Бистрова, депутати, активні міські жителі мають бути обізнані із бюджетними питаннями та реальними механізмами впливу на витрачання коштів міської казни. Серед них виділяється підготовка загальноміських цільових програм, які можуть розробити й активісти та подати на розгляд міської ради через депутатів. До речі, представники «Нашого краю» підготували вже кілька програм, які затверджені міськрадою. Це, зокрема, програма відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти міста на 2018-2020 роки, програма розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2018 рік та програма боротьби з онкологічними захворюваннями у м. Чернігові на 2018-2021 роки.

Як поділився враженнями учасник навчання, громадський діяч, керівник громадської організації «Добровольці»  Сергій Гривко, наразі дуже важливим є розвиток громадянського суспільства і саме від активної позиції місцевих жителів залежить вирішення тих чи інших міських проблем. «Потрібно використовувати усі інструменти впливу на органи влади, щоб досягти своєї мети», - прокоментував він. Сергій Гривко підкреслив, що зараз чернігівці можуть вдаватися до різних механізмів впливу – звертатися до органів влади щодо окремих проблем, подавати петиції, писати проекти бюджету участі, звертатися до депутатів рад різних рівнів тощо. Він переконаний, що небайдужа позиція людей сприятиме вирішенню будь-якого питання. Він розповів про свій досвід поступового вирішення регіональної екологічної проблеми – ураження соснових лісів Чернігівщини шкідником короїдом.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!