Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 січня 2018 р.

Ганна Якубова: Спалахи інфекційних хвороб упередить тільки масова вакцинація дітей

Ганна Якубова: Спалахи інфекційних хвороб упередить тільки масова вакцинація дітей

Негайно вжити превентивні та протиепідемічні заходи для запобігання подальшого поширення кору вимагає від уряду партія «Наш край». Як повідомила депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», головний лікар міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова, для ефективної боротьби з захворюванням, необхідно негайно вакцинувати ще 50% населення.

«На сьогодні спалах кору офіційно зафіксовано на Київщині, Одещині, у Запоріжжі та західних областях України. За січень-листопад минулого року зафіксовано понад 3,5 тис. осіб, що в десятки разів більше, ніж минулого року. Вакцинація – єдиний шлях боротьби з інфекційними захворюванням. Сьогодні вакциновано лише 45%, а щоб зупинити спалах, потрібно вакцинувати ще 50% українців. Уряд має негайно вжити превентивні та протиепідемічні заходи для запобігання подальшого поширення кору», – наголосила Ганна Якубова. Така ж загрозлива ситуація, за її словами, і з виникненням інших інфекційних хвороб. «Дуже непокоїть кількість не вакцинованих дітей проти дифтерії», - наголосила головний лікар дитячої поліклініки.

За її словами, ситуація в Україні зі спалахом кору свідчить про те, що уряд учергове виявився не готовим до спалахів інфекційних захворювань. «Улітку – ботулізм, зараз – кір. А що далі? Уряд в черговий раз не готовий до спалахів інфекційних захворювань. Ситуація повторюється і, на жаль, загрожує здоров’ю та життю українців», – зауважила депутат від «Нашого краю».

Вона закликала владу виконувати свої прямі обов’язки та гарантувати безпеку громадянам країни від гострих інфекційних захворювань, вживаючи своєчасних заходів на упередження: забезпечити вчасне і ритмічне придбання якісних вакцин, розробити відповідну законодавчу базу щодо обов’язкового щеплення дітей на рівні 95% від усіх інфекцій для створення колективного імунітету в організованих колективах. 

«Єдиний шлях боротьби з захворюванням – вакцинація. Влада має негайно перевірити стан вакцинації медичних та освітніх закладів, провести роз’яснювальну роботу та відзвітувати про наявність необхідної кількості вакцини для охоплення 95% населення», – підсумувала лікар.

Як відомо, за даними МОЗ на початок вересня 2017 року зареєстровано 1627 випадків кору. На сьогодні, з початку епідемічного підйому, 8 людей померли. На початок грудня було зареєстровано понад 3,5 тис. випадки захворювання на кір. 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край» 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!