Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 листопада 2017 р.

«Наш край» попереджає, що приватизація держпідприємств енергетики призведе до зростання тарифів

«Наш край» вимагає від уряду зупинити приватизацію державних підприємств енергетичної галузі, щоб не допустити нового зростання тарифів на електроенергію, тепло та гарячу воду.

Як повідомив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов, у разі продажу урядом державних енергокомпаній, вчергове зростуть тарифи на електроенергію, тепло та гарячу воду.

«У восьми областях України влада планує продати електро- та теплогенеруючі, а також енергорозподільчі державні підприємства. Все це відбуватиметься під назвою «велика приватизація». Ось тільки «великими» після продажу держпідприємств стануть одразу тарифи на електроенергію та тепло і діри у бюджеті кожного українця, - сказав Олександр Соколов.

Він переконаний, уряд вчергове доводить, що не ставить у пріоритет інтереси жителів країни. «Вже сьогодні приватний бізнес контролює значну частину виробництва теплової та електричної енергії, і це відчуває кожен українець через високі тарифи. Уряд скасував держрегулювання цін на продукти харчування, що теж посилило вплив монополістів на ринку. Тепер влада планує вчергове залізти у кишені українців та забрати останнє через підвищення тарифів, яке обов’язково відбудеться після продажу стратегічних енергопідприємств», – наголосив Олександр Соколов.

Він додав, що ситуацію загострить ухвалення так званих стимулюючих тарифів. «Держава за рахунок наших коштів гарантує власникам обленерго певний відсоток на модернізацію мереж та обладнання. Але насправді модернізація мереж та обладнання – під питанням», – зазначив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді.

Як відомо, Фонд державного майна України очікує на передачу 893 підприємств, визначених Міністерством економічного розвитку і торгівлі, для початку процедури приватизації. Балансова вартість їхніх активів понад 189 млрд гривень. Зокрема, оголошено про плани продажу державних пакетів акцій Миколаївської (99,9%), Дніпровської (99,9%) та Херсонської (99,8%) ТЕЦ, Запоріжжяобленерго (60%), Миколаївобленерго (70%), Тернопільобленерго (50,9%), Харківобленерго (65%), Хмельницькобленерго (70%) та Черкасиобленерго (46%).

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!