Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 січня 2017 р.

Без енергозбереження не зможемо забезпечити тепло у садках, школах та лікарнях - «Наш край»

Без енергозбереження не зможемо забезпечити тепло у садках, школах та лікарнях - «Наш край»

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді під час сесії 26 січня підтримали рішення, що є актуальними для громади обласного центру Чернігівщини. Принципова позиція «Нашого краю» – продовження впровадження заходів енергозбереження у бюджетних закладах Чернігова, адже робота у цій сфері триває не один рік.

Як прокоментував керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов, депутати фракції завжди налаштована на конструктивну роботу. Депутати «Нашого краю» підтримала Програму підвищення енергоефективності в бюджетних установах м. Чернігова на 2017-2027 роки. Ця програма орієнтована на модернізацію мереж опалення, гарячого водопостачання та систем освітлення бюджетних будівель, що веде до зменшення споживання енергетичних ресурсів, відповідно і до скорочення видатків міського бюджету на їх оплату.

Програма охоплює 100 закладів та установ, що утримуються з міського бюджету, у тому числі на 17 з них планується провести комплексну термореновацію за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку або інших додаткових джерел фінансування.  Результатом впровадження заходів програми має стати зменшення споживання будівлями бюджетної сфери Чернігова теплової енергії на 29,4%, природного газу - на 17%, електричної енергії - на 27,6%. Скорочення річних видатків на оплату спожитих енергоносії очікується на рівні 30 млн грн (у діючих цінах).

За словами О. Соколова, програма підвищення енергоефективності у бюджетних установах на сьогодні є надзвичайно важливою, оскільки дозволить економити значні кошти міського бюджету на енергоносіях, вартість яких постійно зростає.

 

Прес-служба Чернігівської облорганізації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!