Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 січня 2017 р.

«Наш край» у Чернігівській міськраді проти закриття дитсадку №3

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді відстояла необхідність додаткового вивчення питання щодо функціонування дитячого садку №3 по вул. Музичній,9. Завдяки принциповій позиції депутатів питання знято з порядку денного сесії, що відбулася 26 січня.

За інформацією управління освіти міської ради, дитсадок №3 був створений у  2013 році, але своє функціонування так і не розпочав. Загалом, за проектною потужністю, він розрахований на 6 різновікових груп дітей дошкільного віку та відповідно на 120 дітей. У мікрорайоні, де розташовується дитсадок, згідно із запропонованою депутатам пояснювальною запискою, працюють ще два дошкільні навчальні заклади №26 та №14. Вони, за даними розробників проекту, задовольняють потреби жителів мікрорайону.

Депутати політичної партії «Наш край» з цією позицією не погоджуються категорично. Як зазначила депутат Ганна Якубова, яка з колегами виїжджала на місце, приміщення дитячого садка частково відремонтовано (оновлено дах, замінено вікна), крім того, готовий проект реконструкції всього приміщення. Садок розташований у дворі будинку, де проживають 160 дітей віком до 6 років, водночас, поряд розташовані два гуртожитки та планується ще будівництво житлового будинку.

На думку голови фракції «Наш край» у міськраді Олександра Соколова, рішення про закриття дитячого садка не відповідає інтересам місцевих жителів і не повинно прийматися депутатами міської ради. О.Соколов переконаний, що слід думати на перспективу і розвивати мережу дошкільних навчальних закладів, а не скорочувати їх.

 Після консультацій міський голова Владислав Атрошенко запропонував під час засідання сесії не вносити це питання до порядку денного, і ще додатково його вивчити.

Прес-служба Чернігівської облорганізації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!