Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 березня 2017 р.

Звіт про реалізацію проектів Громадського бюджету Чернігова в 2016 році

Згідно з рішенням Чернігівської міської ради в 2016 році на фінансування проектів “Бюджету участі” було виділено 1% власних надходжень міста - 6,4 млн грн. Чернігівці підготували та подали на розгляд робочої групи 75 проектів. Після їх розгляду до голосування було допущено 64 проекти. В голосуванні взяло участь понад 21 тисяча чернігівців.

За словами заступника міського голови Олександра Ломака, який очолював робочу групу в 2016 році, Бюджет участі - один із найважливіших проектів взаємодії влади та громаді в місті. “Найголовніше, що чернігівці самі мають змогу підготувати проект, захистити його на робочій групі та довести актуальність під час голосуванння. Якщо комусь не подобаються проекти-переможці - це лише результат недрстатньої активності представників громадськості під час роботи в минулому році. В цьоу проекті найактуальнішим є те, що це реальна участь громади в розподілі бюджетних коштів та можливість покращити умови життя чи дозвілля в певному закладі, мікрорайоні чи всьому місті. Позиція міського голови та міської ради дуже чітка - ми будемо продовжувати цей проект і в майбутньому та проводити заходи для активізації мешканців міста. В минулому році збільшилася і кількість проектів, і кількість учасників голосування. Я сподіваюся, ця тенденція буде продовжена”.


Пропонуємо для ознайомлення звіт про реалізацію проектів-переможців, які отримали підтримку чернігівців під час голосування в 2015 та були реалізовані в минулому році.  

Нагадуємо, що в 2015 році було подано 56 проектів на суму 4,8 млн грн.

У частині капітальних витрат було визнано 4 проекти-переможця, вартість яких склала 2,3 млн грн.

Всі проекти були закріплені за розпорядниками бюджетних коштів міської ради:

- управлінням капітального будівництва;

- управління житлово-комунальних послуг;

- управління освіти;

- управлінням культури та туризму

- виконавчим комітетом, -

та закладені у бюджеті міста на втілення у життя у 2016 році.

По факту виконання робіт було витрачено 4,1 млн грн. Залишок коштів склався у зв’язку з фактичним виконанням проектів та придбанням товарів через систему авторизованого електронного майданчика, що дало можливість зекономити 0,6 млн грн. бюджетних коштів.

Детальний розгляд проектів-переможців у частині капітальних та поточних витрат

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!