Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 червня 2019 р.

Центральна площа Чернігова очікує остаточного рішення щодо клінкеру

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко проінспектував ремонтні роботи з реконструкції Красної площі. Він звертав увагу, по-перше, про дотримання графіку робіт, який включає кінцевий термін щодо заливки бетону на площі. А також на візуалізацію того, як площа виглядатиме остаточно.

Зараз у центрі площі можна побачити вимощення поряд трьох смуг – червоної велодоріжки, трохи темнішої частини з нового клінкеру –це  смуга руху автомобілів, а також фрагмент мощення зі старого клінкеру, де змішані всі кольори (на фото нижче всі ці смуги окремо і як виглядають разом).





Щодо гарантійного терміну нової плитки, то виробник дає 100 років. Звичайно, все залежить від експлуатації – чи будуть по ній ходити тільки пішоходи, чи їздитиме техніка і яка. Термін придатності старого клінкеру: умовно ще 10-20 років.

На площі також будуть облаштовані з’їзди, спуски і тактильна плитка – тобто умови для людей з  інвалідністю.

Міський голова розповів про технічно питання щодо старого клінкеру:

- Зараз із 14 тисяч метрів знятого старого клінкеру лише 7 тисяч придатні до повторного вкладання на площі. Цього ледь вистачає на центральну частину. А от для ремонтну старого клінкеру не залишається. У європейських містах є така практика, що частина старої бруківки лежить на складі, і її використовують під час ремонтів ремонтів. У нас такого запасу не буде. Тому під питання: що ми будемо робити, якщо раптом стара бруківка від часу чи з інших причин локально зруйнується, - прокоментував проблему Владислав Атрошенко для чернігівських журналістів.

Наразі серед містян переважає цінність саме історичності. Адже у старому клінкері все-таки наша історія. Відтак планується, що за кілька днів буде виконано візуалізацію – де який клінкер на площі буде і у якій кількості. І вже маючи таку «картинку» проведуть консультації з істориками, архітекторами, які працювали в місті в різний час, а також представниками управління ЖКГ та підрядної організації, громадськістю.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!