Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 травня 2019 р.

Владислав Атрошенко: Просимо Уряд розібратись із проблемними питаннями теплогенерації, які накопичувались роками


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівська міська рада звернулася до Прем’єр-міністра України щодо формування ціни на газ та вирішення інших проблемних питань теплогенерації. Таке звернення депутати ухвалили 30 травня на 42 сесії міської ради 7 скликання.

Звернення ініціював чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Ми розуміємо питання підвішеності Уряду через оголошені позачергові вибори до ВР. Але на сьогодні у державі рішення центральних органів влади і інших відомств у сфері теплогенерації не збалансовані між собою. Через це тривалий час в Україні теплова генерація, яка не має складової виробництва електроенергії, економічно заганяється у фінансову неспроможність. Дане звернення пов’язане з тим, що ми заздалегідь звертаємо увагу Уряду, щоб ми восени, коли вже потрібно подавати тепло в оселі, не отримали «каруселі»: дають нам ліміти на газ, чи не дають через борги. Просимо Уряд розібратись: звідки ці борги накопичуються, а також збалансувати рішення у сфері теплогенерації, приміром, пом’якшити вимоги щодо погашення боргів у цій сфері», - прокоментував звернення Владислав Атрошенко.

"У зв’язку зі значним зростанням заборгованості населення з оплати за житлово-комунальні послуги, зокрема, за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, з 01 травня 2019 року в частині багатоповерхових будинків м. Чернігова акціонерним товариством  «Облтеплокомуненерго» (далі – АТ «ОТКЕ») припинено постачання гарячої води. 

Така ситуація викликана стрімким падінням рівня оплати населення за житлово-комунальні послуги, неспроможністю АТ «ОТКЕ» – підприємства, що надає послуги з теплопостачання більше ніж половині мешканців міста,  розрахуватися за спожитий природний газ, та, як наслідок, припиненням постачання газу підприємству від АТ «НАК «Нафтогаз України». 

Зростання темпів заборгованості населення виникло після перегляду з 01 січня 2019 року тарифів на послуги теплопостачання через підвищення вартості природного газу та досягло критичних розмірів у березні-квітні поточного року», - йдеться у зверненні. – «В умовах зростання боргів населення за спожиті послуги підвищення вартості газу поставить під загрозу зриву проходження опалювального сезону 2019-2020 років, оскільки відповідно до Положення № 867 рівень оплати за газ для подальшого його отримання має становити не менше 90 %", - йдеться у зверненні.

Також зазначається, що додатково розрахунки за паливо ускладнюються наявністю невідповідності тарифів і фактичних витрат виробників теплової енергії. Розрахункова різниця в тарифах АТ «ОТКЕ» за 2016-2018 роки складає 211 млн грн, в тому числі по населенню – 142,9 млн грн.

Міська рада просить Прем’єр-міністра України для забезпечення своєчасного початку та нормального проходження опалювального сезону 2019-2020 років, уникнення негативних соціальних наслідків та непоправного впливу на діяльність підприємств теплогенерації, особисто сприяти вирішенню цих проблемних питань.





Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!