Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 жовтня 2017 р.

У Чернігівській міській раді відбувається тренінг з енергоефективності в житлових будинках

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Просто зараз у Чернігівській міській раді відбувається тренінг «Розробка енергоефективних проектів у багатоквартирних будинках». Переважна більшість слухачів – голови ОСББ.

Тренінг є частиною одного з проектів Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), спрямованих на поширення в Україні енергоощадних традицій і технологій.

У цьому є велика потреба: не секрет, що в Україні сьогодні на обігрів квадратного метра житла витрачається в середньому в кілька разів більше ресурсів, ніж у країнах західної Європи. І українці, які рахують свої витрати, шукають шляхи більш ефективного споживання тепла для зменшення сум у платіжках.


Проводить тренінг консультант GIZ, експерт у сфері енергоефективності Віталій Шаповаленко – фахівець, який має також досвід керівництва одною з великих приватних управляючих компаній у сфері ЖКГ та досвід роботи в Міністерстві регіонального розвитку по цьому напрямку.

Відкриваючи роботу тренінгу, заступник Чернігівського міського голови Андрій Черненко сказав:

-         Я думаю, що сьогодні ставлення до цієї проблематики у вас повністю зміниться. Ми навчаємося європейському підходу до енергозбереження в будинках, який відрізняється від звичного нам. Приступаючи до таких проектів, вони спочатку готують спеціалістів, яким їх можна доручити. Дають спеціальні знання і в технічних, і в фінансових питаннях. Зокрема, як визначити доцільність і окупність тих чи інших енергоощадних заходів, де і на яких умовах можна взяти для цього кошти тощо. Саме для того, щоб дати такі знання, відбувається цей тренінг.

 

Довідкові матеріали тренінгу можна завантажити з наступної новини цього сайту

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!