Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 листопада 2016 р.

Законом уточнено окремі положення про оподаткування неприбуткових організацій

Законом уточнено окремі положення про оподаткування неприбуткових організацій

 



Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області інформує: 20.11.2016 набрав чинності Закон України від 06 жовтня 2016 року № 1667-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій» (далі -  Закон).

Зазначеним Законом, зокрема встановлено, що доходи неприбуткових релігійних організацій використовуються також для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

 Крім того, визначено, що тимчасово, до 01 січня 2018 року, не може бути підставою для виключення неприбуткових релігійних організацій з Реєстру неприбуткових установ та організацій невиконання такими релігійними організаціями вимог до установчих документів, визначених пп. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України.

Додатково повідомляємо, що з оновленим текстом Кодексу можна ознайомитися, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» електронного сервісу ДФС – «Загальнодоступний інформаційно -  довідковий ресурс» на офіційному веб - порталі відомства   (http://zir.sfs.gov.ua).


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

 



      
 
   

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!