Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 листопада 2016 р.

Легальна зарплата - гарантія соціальної захищеності працівника

Легальна зарплата – гарантія соціальної захищеності працівника

 



Проблема виплати зарплати в «конвертах» і неоформлених працівників все ще залишається не вирішеною остаточно.

Статистика свідчить, що об'єм надходжень з податку на доходи фізичних осіб є значним вкладом до місцевих бюджетів, тому реалізація завдань по виконанню соціально економічних програм безпосередньо пов'язана з виплатою легальної заробітної плати.

Небезпека тіньової зарплати полягає не лише в тому, що бюджет недоотримає кошти так потрібні для соціальної сфери, а і в тому, що сам працівник погоджуючись на зарплату «у конвертах» втрачає відпускні під час щорічної відпуски, допомогу з тимчасової непрацездатності, декретні виплати, отримання банківських кредитів, майбутню пенсію тощо.

Чернігівська ОДПІ контролює дотримання роботодавцями норм виплати заробітної плати робітникам. Зокрема, у проточному році на засіданнях робочих груп з питання виплати заробітної плати у законодавчо встановлених розмірах заслухано 233 керівники підприємств, з яких 194 в результаті проведеної роботи підвищили рівень заробітної плати найманим працівникам та додаткового сплатили до бюджету 783,1 тис грн податку на доходи фізичних осіб. 

Чернігівська ОДПІ закликає роботодавців легалізувати зайнятість населення та відмовитися від зарплати в «конвертах» та звертається до найманих працівників: якщо з вами не оформлені трудові відносини, вам виплачують заробітну плату меншу за встановлену законодавством, або виплачують з порушенням норм трудового законодавства, звертайтесь до Чернігівської ОДПІ за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28. 


Відділ організації роботи

 

Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!