Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 жовтня 2016 р.

Набридло стояти в черзі? - Скористайтеся безкоштовим електронним сервісом для подання звітності

Набридло стояти в черзі? - Скористайтеся безкоштовим електронним сервісом

 для подання звітності



Діяльність Чернігівської ОДПІ в першу чергу спрямована на створення доступних і зручних умов для отримання адміністративних послуг громадянами та підприємцями регіону.

Основними принципами роботи є забезпечення прозорості, відкритості та зрозумілості розгляду звернень, запровадження сучасних форм надання послуг, що запобігає корупційним діям, забезпечує оперативність у вирішенні питань, забезпечує рівність прав всіх суб’єктів звернення.

Користуючись електронними сервісами ДФС, платники  мають змогу вирішити широкий спектр питань, не виходячи зі свого офісу чи дому, заощадити особистий час та скоротити до мінімуму контакти з фахівцями фіскальної служби.

На офіційному сайті ДФС  України можна отримати інформацію про потенційного бізнес-партнера щодо сумлінності сплати податків до бюджету,  ознайомитися з реєстрами платників ПДВ, страхувальників, платників єдиного податку, заповнити декларацію тощо.
    Маючи ключ електронного цифрового підпису, можна оцінити переваги «Електронного кабінету платника податків». За його допомогою користувач може підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді; переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом (картки особових рахунків).

 Для користування сервісом Електронна звітність вам потрібно зробити 4 кроки.

Перший крок. Мати комп’ютер з операційною системою Windows: версії від  Windows  XP SP 3 до Windows 8 та доступ до мережі Інтернет.

Другий крок. Зайти до Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, за поданим зразком підготувати пакет документів та взяти необхідну кількість електронних носіїв (флеш-накопичувачів або диски CD-R), для отримання послуг електронного цифрового підпису. Надають їх безкоштовно. 

Третій крок.  Щоб розпочати подачу податкової звітності в електронній формі, слід укласти з територіальним органом ДФС договір «Про визнання електронних документів». Це можна зробити в електронній формі. Достатньо лише завантажити інсталяційний пакет «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"», яке знаходиться на офіційному веб-порталі http://sfs.gov.ua у розділі «Електронна звітність» (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/).

Четвертий крок. Після встановлення «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"» слід сформувати Договір «Про визнання електронних документів» в електронному вигляді та підписати, використовуючи власний ключ та посилений сертифікат, сформований АЦСК ІДД ДФС. Після того, як угода з територіальним органом ДФС буде підписана, можна відправляти свою звітність в електронному вигляді.

    Нагадаємо, на веб-портал ДФС України можна зайти скориставшись посиланням http://sts.gov.ua.

Чернігівська ОДПІ запрошує суб’єктів господарювання та фізичних осіб отримати на безкоштовній основі ключі електронного цифрового підпису та оцінити переваги електронного спілкування. Чекаємо на вас у відокремленому пункті реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, кім.14. Тел. для довідок:  774-927.

 

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!