Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 листопада 2018 р.

Лікарі-травматологи опанували методику виконання складних операцій

Сергій Тітов

Лікарі травматологи-ортопеди Чернігівської міської лікарні №2 власними силами виконали 16 листопада надскладну операцію. Прооперували 32-річного пацієнта, який потрапив у страшну ДТП. У чоловіка було діагностовано вивих стегна із переломом вертлюгової впадини. Вивих – вправлено, втім спостерігалося значне зміщення вертлюгової   западини. Пацієнта після дообстеження прооперували. Хворий відновлюється: стає на милиці, знову починає ходити, займається посильними фізичними вправами, обсяг рухів збільшується. На перспективу, після загоєння рани, чоловік знаходитиметься під наглядом лікарів доти, допоки суглоб не відновиться. 
– Удар прийшовся в коліно, коли людина сиділа в авто. Коліно було вивернуте. У результаті травми було зруйновано вертлюгову впадину тазової кістки. Під час операції була зафіксована та частина кістки, яка була суттєво зміщена. Операція тривала більше трьох годин. Пройшла вона вдало, хоча була й надскладною у виконанні, – розповідає лікар травматолог-ортопед Сергій Тітов. 
Раніше при переломах вертлюгової западини, при вивихах стегна, при переломах тазу відділення залучало до операцій фахівців із Києва, тоді як лікарі травматологічного відділення лише асистували в таких надскладних випадках. Відтепер лікарями 2-ої міської лікарні цілком опановані методики зазначених  оперативних втручань, в той же час операційна укомплектована необхідним набором інструментів та імплантів. 
Лікарі-травматологи зазначають, що дана патологія зустрічається досить часто. Відтепер рівень фаховості дозволяє вирішувати дані проблеми в умовах Чернігівської міської лікарні №2. Вартість витратних матеріалів на забезпечення оперативного втручання значно нижча в порівнянні зі столичними медзакладами. До 2-ої міської лікарні за медичною допомогою можуть звернутися як містяни, так і жителі інших регіонів. На сьогодні пацієнт має право самостійно обирати медичний заклад.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!