Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 лютого 2019 р.

«Наш край»: Уряд має заморозити тарифи – українці вже заборгували 56 млрд гривень за компослуги

«Наш край»: Уряд має заморозити тарифи – українці вже заборгували 56 млрд гривень за компослуги

Держстат України на початку 2019 року навів дані по сплаті за житлово-комунальні послуги за минулий рік, які доводять, що тарифна політика уряду має бути переглянута.

На думку депутата Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Володимира Коваленка, заборгованість за житлово-комунальні послуги виникає саме через захмарні та необґрунтовані тарифи. «Вони настільки не відповідають доходам громадян, що заборгованість протягом 2018 року зросла катастрофічними темпами у порівнянні із 2017 роком», - зазначив Володимир Коваленко.

Так, у грудні 2017 року загальна заборгованість споживачів в Україні за комунальні послуги була 32,3 млрд грн. А у грудні 2018 року – вже 55,6 млрд грн. Зростання заборгованості за рік становило 72%. Влада націлена штучно скорочувати кількість отримувачів субсидії, а значить, що заборгованість буде зростати. У середньому, нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год) для одного власника особового рахунку в грудні 2018 року складали 2292,8 грн. Згідно з Держстатом, у грудні 2018 року населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 10,7 млрд грн (58,3%  від нарахувань за цей період), при цьому за постачання електроенергії – 3,2 млрд грн (120,5%). Усього за 2018 рік рівень оплати населенням за житлово-комунальні послуги склав 80,6%.

«Наш край» вимагає, насамперед, зупинити зростання цін на енергоносії – газ та вугілля. «Роттердами+» та «дюссельдорфи+» пограбували українців та вітчизняну економіку, а тому мають негайно зникнути та розслідуватися правоохоронними органами. Усі ці «плюс» принесли тільки мінус для країни.


         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!