Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 грудня 2018 р.

У Чернігові депутат «Нашого краю» разом із жителями не допустили ущільнення забудови мікрорайону

У Чернігові депутат «Нашого краю» разом із жителями  не допустили ущільнення забудови мікрорайону

Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Наталія Хольченкова разом із місцевими жителями відстояли мікрорайон Савчука від подальшого ущільнення забудови.

Питання мало виноситися на сесію, а тому заздалегідь ініціативна група разом із депутатом провели роботу з інформування жителів мікрорайону, у тому числі організували громадські обговорення, під час яких зібрали понад 150 підписів проти нового будівництва. Всього зібрано близько 1000 підписів.

Як пояснила Наталія Хольченкова, мікрорайон Савчука має дуже щільну забудову і прибудовувати, «краще буде сказати «втулювати» новобудови між існуючими будинками на прибудинковій території та на місці дитячого майданчику – це безглуздо й нахабно, особливо враховуючи порушення юридичного порядку оформлення земельних ділянок, що в разі потреби будемо оскаржувати в суді». 

«Ця забудова може призвести до багатьох проблем з інсоляцією (освітленням), електро- та водопостачанням, паркуванням, недостатньою кількістю місць у школі та дитсадку, а головне: увесь район збудовано на штучному насипу з піску, що в разі додаткової забудови може призвести до жахливих наслідків. У місті є багато інших вільних територій, які можна освоювати, не приносячи шкоди та значних незручностей громаді», - зазначила Наталія Хольченкова.

Забудовник перед сесією звернувся до міськради і зняв питання з розгляду сесії. Але депутат від «Нашого краю» наголосила, що за потреби, місцеві жителі продовжуватимуть боротьбу проти ущільнення забудови мікрорайону.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!