Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 жовтня 2018 р.

У Чернігові «Наш край» підтримав програму забезпеченням житлом мешканців застарілого житлового фонду

У Чернігові депутати від «Нашого краю» підтримали програму сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду міста Чернігова на 2019 – 2023 роки. Відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міської ради.

Ця програма розроблена для вирішення житлових проблем мешканців аварійних, ветхих і застарілих житлових будинків, а також стимулювання інвесторів-забудовників щодо будівництва нового житла на місці знесеного житлового фонду. Зокрема, інвесторам у Чернігові запропоновано встановлення граничного розміру пайової участі у рамках розвитку інфраструктури міста на рівні 0,01 відсотка загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта у частині загальної площі спорудженого житла. Крім того, передбачається відшкодування часткової компенсації збитків, понесених інвесторами-забудовниками, учасниками програми, у зв’язку з забезпеченням новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду міста Чернігова, у розмірі не більше 40% опосередкованої вартості спорудженого житла. Кошторис програми за 5 років становить 75 млн грн.

На думку керівника фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександра Соколова, ця програма є кроком уперед щодо забезпечення житлом мешканців застарілих будинків. Хоча у процесі її реалізації, за його словами, можуть виникнути окремі непорозуміння, оскільки ці питання в Україні на сьогодні недостатньо врегулювані на законодавчому рівні. «Час покаже правильність руху, але, зрозуміло, що ця програма потрібна багатьом жителям Чернігова. Як спроба перших зрушень у цій галузі документ важливий і ми підтримали його», - зазначив він.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!