Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 вересня 2018 р.

У Чернігові «Наш край» підтримав програму розвитку спорту

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської міськради підтримали міську Програму розвитку фізкультури і спорту на 2019-2023 роки. Відповідне рішення схвалено сьогодні під час чергової сесії міської ради.

Основною підставою для розробки програми у Чернігові стала необхідність зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спортивних споруд міської комунальної власності, популяризація здорового способу життя і спорту серед чернігівців різного віку. 

Адже до регулярних занять спортом в Україні залучено близько 15% населення, тоді як у країнах Європи цей показник значно вищий.

Заходи, визначені у міській програмі, передбачають покращання стану матеріально-технічної бази ДЮСШ, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту; утримання та проведення навчально-тренувальної роботи комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведення масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів; підтримку діяльності закладів фізичної культури і спорту та організацій фізкультурно-спортивної спрямованості Чернігова тощо.

Згідно з документом, підсумком реалізації програми має бути збільшення до 20% кількості мешканців міста, які регулярно займаються спортом для проведення активного дозвілля і забезпечення здорового способу життя. Крім того, йдеться про залучення до 20% дітей та молоді 6-23 років до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах, створення умов для розвитку резервного спорту і поповнення складу збірних команд.

Згідно з програмою, у 2019-2023 роках на розвиток спорту у Чернігові планують витратити понад 200 млн грн.

Депутат від «Нашого краю», президент Асоціації дворового футболу м. Чернігова Богдан Ткаченко позитивно оцінив прийняття цієї програми. «Належне фінансування спорту закладає фундамент здорового суспільства і дає можливість пишатися нашими земляками, які гідно захищають спортивну честь нашого краю на всеукраїнських та міжнародних змаганнях», - наголосив він.

Всього у Чернігові на сьогодні працюють 8 спортивних шкіл, засновником яких є Чернігівська міська рада, там займаються майже 4000 дітей і підлітків, розвиваються 40 видів спорту. Навчально-тренувальну роботу проводять 173 тренери-викладачі.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!