Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 квітня 2018 р.

У Чернігові «Наш край» створює жіноче політичне лобі

У Чернігові «Наш край» створює жіноче політичне лобі

Депутатки Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Наталія Хольченкова та Ганна Якубова взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Стратегії розширення участі жінок у політиці», що відбувся у Чернігові.

Представниці фракції підписали Меморандум про співпрацю у межах підтримки громадської ініціативи з побудови жіночого політичного лобі в Україні, що втілюється всеукраїнською громадською організацією «Жіночий консорціум України». Метою меморандуму є підвищення рівня участі жінок у суспільно-політичній діяльності на регіональному та національному рівнях.

Формою реалізації цієї співпраці є проведення спільних заходів – інформаційно-просвітницьких кампаній, обговорень, навчальних заходів спрямованих на підвищення рівня жінок в суспільно-політичному житті та просуванні гендерної політики.

Наталія Хольченкова висловила думку про необхідність й актуальність створення у Чернігівській міській раді міжфракційного жіночого об’єднання, коли жінки, не залежно від політичної приналежності, спільно працюватимуть над вирішенням важливих для міста соціальних, медичних, освітніх та інших питань.

Партія «Наш край» серед небагатьох політичних сил дотримується гендерних принципів у своїй діяльності і забезпечує у списках кандидатів не менше 30% представників однієї статі. Так, на Чернігівщині на сьогодні серед депутатів місцевих рад різних рівнів обрано 822 жінки (58,7%). Фракція «Нашого краю» у Чернігівській обласній раді включає 5 жінок із 11 депутатів, у Чернігівській міській раді – 3 жінки із 12 депутатів.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!