Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 липня 2017 р.

«Наш край» вимагає збереження субсидій усім, хто їх потребує

 «Наш край» вимагає збереження субсидій усім, хто їх потребує

Завищені тарифи призводять до зростання заборгованості людей за комунальні послуги.

Як повідомив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Соколов, за даними Держстату, на кінець травня борги українців продовжують зростати. Так, загальна заборгованість споживачів за комунальні послуги у березні склала 25 млрд грн, а у травні вже 29,2 млрд грн. Зростання за два місяці склало 4,2 млрд грн – 16,8%.

Більше того, уряд свідомо запровадив нові норми до порядку призначення субсидій. Адже відтепер під час нарахування субсидії враховуються доходи за останні 4 квартали, які передують місяцю призначення субсидії. «Це означає, що вже враховується мінімальна заробітна плата, яка підвищилася з січня 2017 року, тоді як урядовці обіцяли, що вона враховуватиметься лише після 1 січня 2018 року. За таких умов, значно зменшується субсидії, які отримуються люди», - зазначив Олександр Соколов.

Також, у разі наявності в отримувача субсидії простроченої (понад два місяці) заборгованості з оплати комунальних послуг, субсидія на новий період не призначається. Навіть за відчутного зниження розміру субсидії, багато людей ризикують її не отримати взагалі. Нові умови значно зменшують можливості пересічних українців отримати субсидію.

Партія «Наш край» вимагає: по-перше, повернутися до питання перегляду надвисоких тарифів; по-друге, негайно внести зміни у порядок призначення субсидій. Зокрема, слід повернути попередню норму щодо врахування доходів за минулий рік під час розрахунку суми субсидії.

«Житлово-комунальні субсидії мають отримувати усі, хто потребує допомоги», - наголосив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді.


Прес-служба обласної організації ПП «НАШ КРАЙ»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!