Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 квітня 2017 р.

Депутат від «Нашого краю» пропонує зацікавити молодих лікарів працювати у Чернігові

Депутат Чернігівської міської ради від політичної партії «Наш край», головний лікар міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова пропонує створити умови для роботи молодих лікарів, аби вони залишалися працювати у місті. Із відповідним запитом вона звернулася на черговій сесії міської ради.

За її інформацією, на сьогодні у Чернігові ситуація із кадровим забезпеченням медичних закладів лікарями є майже критичною. Значна кількість досвідчених фахівців уже досягли пенсійного віку, натомість їх заміна новими кадрами не відбувається. Річ у тому, що молоді спеціалісти після проходження інтернатури не залишаються працювати у Чернігові, хоча на їхню підготовку на цьому етапі витрачаються кошти саме міського бюджету.

«Молодь хоче працевлаштуватися у більш привабливих регіонах чи навіть за кордоном, а місто витрачає кошти на їхню підготовку і не має фахівців», - наголосила депутат від «Нашого краю».

За офіційними даними, на підготовку одного лікаря-інтерна з лікувальної справи (терапія, педіатрія, сімейний лікар) із місцевого бюджету у 2016 році витрачалося понад 32 тис. грн., у 2017 році – майже 42 тис. грн. Термін підготовки лікаря терапевтичного профілю складає 2 роки, хірургічного – 3 роки. На сьогодні по Чернігову розподілено 31 лікар-інтерн, що коштує для міського бюджету понад 1 млн 380 тис. грн. Вимога відпрацьовувати певний термін після закінчення вузу нині не чинна.

«Вважаю за необхідне розробити механізм укладання угоди з випускниками медичних вузів щодо подальшого відпрацювання на певній посаді лікаря у Чернігові. У такий спосіб ми зможемо закріпити лікарів для мешканців міста, і не будемо за кошти наших платників податків готувати спеціалістів для інших регіонів та країн», - говориться у тексті звернення Ганни Якубової. Також вона вказує на необхідності передбачити стимулюючий соціальний пакет для молодих лікарів.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!