Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 березня 2017 р.

У Чернігові «Наш край» проти скасування надходжень акцизу з торгівлі тютюновими виробами до місцевих бюджетів

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримала звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення скасування надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами до місцевих бюджетів. Відповідне рішення депутати міськради схвалили під час чергової сесії міськради.

Підставою для звернення став законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів щодо акцизу, оприлюднений Мінфіном.

За словами секретаря міської ради Віктора Бистрова, доцільно залишити чинну норму у Податковому кодексі, що ефективно працює і наповнює місцеві бюджети. Серед негативних наслідків рішення він називає зниження платоспроможності місцевих бюджетів, втрату довіри до органів місцевого самоврядування.

В.Бистров підкреслив, що внаслідок зазначених ініціатив міський бюджет міста Чернігова може втратити майже 27 млн грн, що призведе до недофінансування важливих заходів і програм, спрямованих на покращення життєдіяльності територіальної громади міста у сфері житлово-комунального господарства, благоустрою міста, ремонту доріг, соціального забезпечення, дошкільної та позашкільної освіти, економічного розвитку міста тощо.

Загалом, на думку депутатів міської ради від «Нашого краю», запропонованими змінами щодо акцизного податку з тютюнових виробів фактично пропонується обмеження дохідних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня, що суперечить принципам бюджетної децентралізації.

"Якщо буде здійснюватися перерозподіл у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, включається “ручний” механізм розподілу коштів. Існує загроза порушення нормального стабільного наповнення бюджетів місцевих громад", - говориться у тексті звернення.

 

Прес-служба благодійного фонду «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!