Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 березня 2017 р.

Над чим працював «Наш край» у Чернігівській міськраді у 2016 році?

Над чим працював «Наш край» у Чернігівській міськраді у 2016 році?

 

Команда партії «Наш край» обрана до Чернігівської міськради у 2015 році з найкращою з серед політичних партій покроковою стратегією розвитку «Чернігівська перспектива». Серед її пріоритетів – соціальний захист і допомога жителям громади; модернізація транспортної інфраструктури і сфери ЖКГ, охорони здоров'я та освіти; ставка на розвиток туристичного потенціалу міста.

«Нам повірили люди і ми змогли сформувати найбільшу фракцію в міськраді. Попри протидію, ми крок за кроком виконуємо свої обіцянки та втілюємо у життя програму «Чернігівська перспектива», - говорить керівник фракції «Наш край» Олександр Соколов.

Фракція відзвітувала про свою діяльність минулого року.

«Якісна медицина» – у дитячих поліклініках №1 та №2 Чернігова для мешканців міста відмінено 95% благодійних внесків, плата за медичні послуги та аналізи, батьки економлять кошти та мають можливість зробити безкоштовні аналізи. Виділено кошти та придбано медичну апаратуру на суму майже 20 млн гривень.

«Здоровий спосіб життя» – вперше в Чернігові буде побудовано сучасна площадка європейської якості для дворового футболу по вулиці Льотній (колишня Червоногвардійська) 1,5 млн грн, ініційовано ремонт та модернізацію спортивних майданчиків в школах міста. Проведені проектні роботи на стадіоні «Локомотив», на 2017 рік запланована І черга робіт. Відстоювали роботу шести дитячих спортивних шкіл громадських товариств.

«Достойна освіта» – Завдяки нашій принциповій позиції у 2016 році збережено безкоштовне харчування 1-4 класів та співфінансування харчування в дитячих садочках. Депутати фракції категорично проти перекладання соціальної відповідальності на плечі громади.

«Соціальний захист» – в такі складні часи влада має максимально допомагати незахищеним верствам населення (ветерани, інваліди та пенсіонери). Депутати фракції «Наш край» надали матеріальну допомогу понад 350 родинам чернігівців. Забезпечено безкоштовний проїзд пільговиків в громадському транспорті, незважаючи на відсутність субвенції з держбюджету.

«Екологічна безпека» – у програму поліпшення екологічного стану м. Чернігова на 2016-2017 роки внесли пропозиції щодо очищення р. Стрижень та водойм у Центральному парку культури і відпочинку.

Ми забезпечили продовження мораторію на рік на будівництво біля паркових зон, а саме по вул. Савчука, О.Міхнюка (В. Інтернаціоналістів) та Кордівці, вул. Пухова – Бєлова (Березовий гай). Не продовжили оренду «Термінал-центру» та забезпечили його закриття, для забезпечення комфортного та безпечного життя мешканців району, в якому він базується.

«Відкритість влади» – При розробці регламенту Чернігівської міської ради депутати від «Нашого краю» внесли більше 30 сучасних та необхідних поправок. Підтримали ініціативу щодо електронних петицій, які були  впровадженні та ефективно діють. Відстоювали затвердження «Бюджетного регламенту», який необхідний для роботи Чернігівської міської ради, щоб не допустити помилок при написанні бюджету та уникнути корупційних схем.

 

Як наголосив секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров, перший рік роботи фракції «Наш край» – це фахове виконання передвиборної програми. «Це захист нашої громади, адже ми досвідчені управлінці і люди справи, а не реформо-імітатори, які відстоюють або бізнес-інтереси, або займаються політичним піаром та демагогією», - підкреслив він.

Також В. Бистров зазначив, що фракція «Наш край» у своїй діяльності займає конструктивну позицію: підтримує всі рішення, які сприяють розвитку міста, і не підтримує ті, що погіршують ситуацію у Чернігові. Депутати голосують за цільові програми (освіта, медицина, спортивні майданчики тощо), адже це поліпшує ситуацію в окремих галузях, пропонує стратегію їх поступального розвитку.  Натомість, фракція не підтримує рішення, що безпосередньо чи опосередковано знижують рівень життя мешканців обласного центру Чернігівщини (приміром, депутати «Нашого краю» не голосували за зрівнялівку в орендній платі 40 грн/м кв, не підтримували «реформування» спортивних шкіл, що по суті, є їх прихованим знищенням).

 

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді зауважує, що сьогодні українські міста живуть в інших умовах, аніж навіть рік тому. Додаткові кошти від децентралізації дозволяють ефективно вирішувати проблемні питання на місцях. «І те, що у Чернігові відбуваються зміни – реконструюються парки і сквери, впорядковується міський пляж – це завдяки достатньому фінансовому ресурсу. Водночас, ми вважаємо, що ефективність використання бюджетних грошей може бути вищою, насамперед, через подальше запровадження програм з енергозбереження у закладах освіти і медицини», - переконаний О.Соколов. Адже, на його думку, не зовсім правильною виглядає ситуація, коли батьки у школах збирають кошти на заміну вікон у класах, а в місті на депозиті розміщено близько 300 млн грн Зрозуміло, що це має бути комплексна програма, централізована закупівля, аби здешевити вартість.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!