Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 жовтня 2015 р.

Переможцями у реалізації Громадського бюджету в Чернігові визначені 17 проектів

29 жовтня заступник міського голови - начальник фінансового управління, керівник робочої групи з впровадження бюджету участі Віктор Бистров провів прес-конференцію щодо підсумків голосування за проекти чернігівців у рамках бюджету участі.

Віктор Бистров наголосив, що у Чернігові вперше в Україні міська рада надала можливість громаді міста розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд. Крім того, він підкреслив, що міська влада не визначала пріоритетності проектів громадян.

В. Бистров зауважив, що оскільки проект реалізувався вперше в країні, тож були й деякі проблеми на шляху його реалізації. Втім, був виділений час на розробку проектів, хоча в цьому році встановлені дещо стислі терміни, були проведені тренінги, низка зустрічей з громадськими активістами та мешканцями міста.

Загалом чернігівцями подано 73 проекти, 56 допущені до голосування, з яких 32 стосувалися капітальних видатків і 24 – поточних.

Переможцями шляхом голосування чернігівців визначені 17 проектів, 13 – у частині поточних витрат, 4 – у частині капітальних витрат. Переможців визначали за більшістю голосів. На думку В. Бистрова, деякі проекти варті уваги для подальшої реалізації у межах всього міста, зокрема: «Інформаційно-культурний центр «Файнбук» у мікрорайоні «Масани».

Заступник міського голови зазначив, що всі проекти будуть реалізовані протягом 2016 року. В наступному році проект міська влада продовжить реалізувати проект. «Впевнений, що бюджет міста з кожним роком буде зростати, вважаю, що буде зростати й кількість поданих чернігівцями проектів», - сказав Віктор Бистров.

Також, заступник міського голови повідомив, що цього року всі витрати на реалізацію проекту, а саме: друк бюлетенів для голосування, проведення тренінгів, роз’яснювальної роботи та ін., здійснювались за рахунок польської  сторони - Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

 Бюджет участі передбачає залучення жителів Чернігова до розподілу коштів міського бюджету. На наступний рік у місцевому бюджеті передбачено 4,8 млн. грн. на проекти чернігівців. Половина коштів буде витрачена на капітальні видатки і половина – на поточні.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Детальна інформація про проекти розміщена на сайті Чернігівської міської ради у розділі "Громадський бюджет" та на сторінках газети "Чернігівські відомості".

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!