Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 вересня 2015 р.

Чернігівці пишуть проекти бюджету участі

Чернігівці пишуть проекти бюджету участі

 

У Чернігові розпочалася серія зустрічей (майстер-класів) щодо розробки проектів бюджету участі. Перша така зустріч відбулася 3 вересня у ЗОШ №3. Її учасниками стали представники влади і громадськості.

Упродовж кількох годин групи активістів визначили проблемні питання у сферах благоустрою Чернігова, медицини, спорту, екології, культури тощо. А потім запропонували проекти, що можуть змінити ситуацію на краще. Зокрема, йшлося про підготовку проекту з упорядкування "Залізничного парку", реконструкцію фонтану у сквері навпроти "Мегацентру", створення майданчика для скейтбордистів та інші проекти.

Заступник директора КП "Чернігівбудінвест" Олександр Сердюк презентував готовий проект дитячого містечка та реконструкції фонтану у сквері навпроти Мегацентру. Він зазначив, що перед розробкою проекту проводився конкурс дитячих малюнків. Юні чернігівці виразили власне бачення дитячого фонтану. Потім архітектори врахували їхні зауваження. Проект є вартісний, тож активісти, які хочуть подати цю пропозицію на бюджет участі, вирішили розділити його на кілька етапів та першим запропонувати реконструкцію тільки фонтану.

За підсумками зустрічі, прийнято рішення продовжити такі зустрічі у мікрорайонах обласного центру Чернігівщини, аби більше чернігівців дізналися про бюджет участі. Також планується створити у міській раді консультаційний пункт, де всі охочі зможуть отримати консультацію з написання учасницьких проектів.

 

4 вересня – спеціалізована школа фізико-математичного профілю №12 (вул.Доценка, 22). Початок о 17.30.

5 вересня – ЗОШ №7 (пр. Перемоги, 197), початок об 11.00.

5 вересня – ЗОШ №2 з поглибленим вивченням іноземних мов (вул. Савчука, 13), початок о 15.00.

6 вересня – ЗОШ №35 (вул. Незалежності, 42-а). Початок об 11.00.

6 вересня – ЗОШ №4 (вул. Толстого, 17). Початок о 15.00.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!