Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 червня 2019 р.

Міська рада прийняла рішення щодо компанії «ТехНова»: зміни стосуються терміну оренди майна громади


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Рішення «Про недодержання умов продовження терміну дії договору оренди цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» прийняли 25 червня депутати Чернігівської міської ради. Суть рішення: відміна терміну оренди компанією «ТехНова» майна ТЕЦ до 2033 року й повернення до строку за попереднім договором, тобто до 2023 року.

Як відомо, у 2016 році міська рада прийняла рішення про продовження договору оренди компанією "ТехНова" з 2023-го до 2033 року цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» (це майно - власність міської громади). Головна умова такого договору - отримання компанією кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (скорочено МБРР) для оновлення обладнання. Втім днями стало відомо, що компанію виключили із списку учасників проекту кредитування від МБРР. Про це міську раду листом поінформувало Міністерство фінансів України.

Відтак, через недотримання умов договору міська рада має повернутись до терміну оренди до 2023 року. Окрім того, на прохання громадськості міський голова доручив створити робочу групу для проведення аудиту діяльності компанії "ТехНова", включивши до неї депутатів, а також професійних аудиторів.

За словами керівника "ТехНови" Олексія Щербини, підприємство не може отримати кредити від МБРР через зміни у законодавстві і запровадження з 1 липня ц.р. нового ринку електроенергії. Також місто не може виступили гарантом кредиту. Компанія наразі почала пошук інших варіантів кредитування, але конкретних пропозицій чи домовленостей наразі немає.

"Змінилась головна умова договору оренди до 2033 року. Тому юридично ми фактично повернулись до терміну оренди до 2023 року. Міська рада має своїм рішенням привести договір до фактичних обставин. Адже угода до 2033 року таким чином стає недійсною" , - звернувся до депутатів міський голова Владислав Атрошенко. - "Я особисто був на деяких засіданнях робочої групи з кредитування і всіляко сприяв отриманню компанією кредиту".

На думку міського голови, компанія орендує цілісний майновий комплекс КЕП «Чернігівська ТЕЦ» вже 19 років, і за ці роки суттєвого оновлення обладнання та мереж не було. Тому без виконання умови залучення коштів для реконструкції договір продовжувати нема сенсу.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!